Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Rektorsprogrammet

Rektorsprogrammet vid Göteborgs universitet startade hösten 2015 och genomförs i samarbete mellan institutioner vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten, Samhällsvetenskapliga fakulteten och Handelshögskolan.

Rektorer och förskolechefer innehar betydelsefulla positioner i samhället eftersom de förväntas förverkliga de politiska intentioner som gäller i skola och förskola. De ska utöva pedagogiskt ledarskap, vara väl insatta i lagar och förordningar, vara förtrogna med rättigheter och skyldigheter samt bidra till att såväl organisation som varje enskild medarbetare och barn/elev utvecklas.

Från och med 15 mars 2010 är rektorsprogrammet obligatoriskt för nyanställda rektorer i läroplansstyrda verksamheter och för de som inte gått en äldre statlig rektorsutbildning eller motsvarande. Rektorsprogrammet är också öppet för förskolechefer och i mån av plats, även för biträdande rektorer.

Läs mer om utbildningens upplägg och innehåll vid Göteborgs universitet

Personer
Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?