Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kvantitativa metoder i utbildningsvetenskaplig forskning, 5 hp

Quantitative research methods in educational science, 5 credits

Kursen ges höstterminer

Kursplan
Litteraturlista


Ansvarig institution: Institutionen för pedagogik och specialpedagogik.

Kursen är obligatorisk för forskarstuderande antagna i ämnena barn- och ungdomsvetenskap, pedagogik, pedagogiskt arbete samt ämnesdidaktik med inriktningar.

Innehåll

Kursen Kvantitativa metoder i utbildningsvetenskaplig forskning är en av tre sammanhängande metodkurser, obligatoriska för forskarstuderande inom barn- och ungdomsvetenskap, pedagogik, pedagogiskt arbete och ämnesdidaktik med inriktning. Dessa tre kurser syftar gemensamt till att vara bildningskurser som avser att utveckla kursdeltagarnas generella metodkompetens mot en nivå som förväntas av en doktor inom det utbildningsvetenskapliga forskningsområdet. Kursen läses som nummer två, efter Kvalitativa metoder i utbildningsvetenskaplig forskning. Båda kurserna krävs som förkunskap för den avslutande kursen i metodpaketet, Metodologiska utmaningar i utbildningsvetenskaplig forskning.

I kursen diskuteras hur kvantitativa metoder används för att undersöka utbildningsvetenskapliga forskningsfrågor. Kursen tar sin utgångspunkt i grundläggande samhällsvetenskaplig forskningsmetodik med bidrag från utvecklingen av den beteendevetenskapliga mätläran.
 

För mer information besök våra institutioner

Sidansvarig: Evalise Johannisson|Sidan uppdaterades: 2017-09-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?