Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antagning till utbildning på forskarnivå vid den Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Fakulteten har utbildningar på forskarnivå i sex ämnen:
barn- och ungdomsvetenskap, idrottsvetenskap, kostvetenskap, pedagogik, pedagogiskt arbete och ämnesdidaktik med inriktningar.

Behörighet

För att bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs att du uppfyller förkunskapskravet för respektive ämne samt att du har de förmågor som behövs för att klara utbildningen. Vilka förkunskapskrav som gäller för ämnet finner du i den allmänna studieplanen 

Till utbildning på forskarnivå antas endast doktorander som kan erbjudas handledning, godtagbara studievillkor samt har studiefinansiering. Beslut om antagning till utbildning på forskarnivå fattas av respektive prefekt.

Utlysning

Samtliga utbildningsplatser på forskarnivå som leder till en doktorandanställning ska lysas ut och antagning sker i konkurrens med andra sökande. I syfte att tydliggöra processen vid utlysning, antagning, urval och anställning har respektive institution vid fakulteten tagit fram en handläggningsordning för antagning till utbildning på forskarnivå.  Mer information hittar du under Handläggningsordning för antagning till utbildning på forskarnivå.

Lediga utbildningsplatser på forskarnivå hittar du under Lediga anställningar

Möjlighet finns också anta sökande som finansieras inom ramen för en extern anställning (sk samverkansdoktorand) om det bedöms att finansieringen kan säkras under hela utbildningen och att den sökande kan bli klar med utbildningen inom fyra år när det gäller licentiatexamen och åtta år när det gäller doktorsexamen.

Mer information samt särskild blankett hittar du under Ansökan

Vill du veta mer om ett specifikt ämne?

Om du är intresserad av att påbörja utbildning på forskarnivå vid den Utbildningsvetenskapliga fakulteten ska du i första hand vända dig till den institution där forskning och utbildning bedrivs inom ämnet. Via institutionen kan du också få upplysning om det är aktuellt med några utlysningar av lediga platser inom utbildningen på forskarnivå.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 


 

För mer information besök våra institutioner

Sidansvarig: Evalise Johannisson|Sidan uppdaterades: 2019-02-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?