Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Alumn i utbildningsledarskap

Området utbildningsledarskap omfattar forskning såväl som ett arbetsfält. Frågor som väcks av forskare och av ledare inom utbildning behöver ventileras och diskuteras i forum som överskrider gränsen mellan akademi och skola eller annan verksamhet. Därför finns för dig och för oss den här hemsidan. Här informerar vi om sådant som är aktuellt vid universitetet just nu. Vi bjuder också in till alumnträffar för att presentera forskning och för att skapa en mötesplats där ni kan dela med er av erfarenheter från era verksamheter.

Begreppet utbildningsledarskap riktar sig inte bara mot skolans formella ledarskap utan också olika former av distribuerat, kollektivt ledarskap, exempelvis arbetslagsarbete, hälsoteamsarbete samt utvecklingsledarskap på olika nivåer inom skola, förskola och kommunal förvaltning. Utbildningsledarskap finns även inom annan offentlig verksamhet än skola, näringsliv och i andra verksamheter.

Det är under årens lopp många som har utbildat sig inom utbildningsledarskap. Redan på slutet av 80-talet startade Påbyggnadsutbildning i Pedagogik med inriktning mot Skolledarskap (vilket senare övergick till Utbildningsledarskap), den så kallade PES:en som hösten 2007 efterföljdes av Masterprogram i Utbildningsledarskap (MIU).

I detta nystartade alumnnätverk planerar vi träffar med ca ett och ett halvt års mellanrum. Träffarna annonseras här på hemsidan och en inbjudan skickas via mail ut till dig som anmält dig som alumn via alumndatabasen (se högerkolumnen).

Förutom dessa träffar informerar vi här på hemsidan om kurser, utbildningsprogram samt föreläsningar och öppna seminarier vid universitetet.


 

Sidansvarig: Stina Ahlnér|Sidan uppdaterades: 2011-05-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?