Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studera utomlands

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Vill du plugga eller praktisera utomlands? Om du funderar på att studera utomlands eller om du vill förlägga din VFU utomlands, har du stora möjligheter att göra det som student vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

Utbytesstudier

Utbytesstudier gör det möjligt för dig att förlägga 1 termin av dina studier vid ett utländskt lärosäte. Du får prova på hur det är att studera i en ny akademisk miljö, får nya perspektiv och ökar din förståelse för andra samhällen och kulturer. Som utbytesstudent betalar du inga terminsavgifter och eftersom utlandsstudierna tillgodoräknas i din examen vid GU så förlängs inte din utbildning.

Utbildningsvetenskapliga fakulteten har utbytesavtal med flera universitet både inom och utom Europa. Hur just dina utbytesmöjligheter ser ut och vilka universitet du kan göra en utbytestermin på beror på vilket program du går och inom vilket ämnesområde du studerar.

Ansökningsperioden för att söka ubytesstudier inför kommande läsår är den 10 december till 1 februari varje år. I mån av plats kan även restplatser inför vårterminen komma att utlysas i september.

International Student Office vid Pedagogen (ISOP) finns på plats för att vägleda dig om utbytesstudier och ansökan. 

Som student vid Göteborgs universitet har du också möjlighet att åka på utbyte via universitetets centrala, ämnesöverskridande avtal. Mer information om dessa avtal finns på studentportalens universitetsgemensamma utbytessidor.

VFU eller praktik utomlands

Du kan även välja att göra en VFU utomlands. Olika program har olika möjligheter och tidpunkter för att göra detta. På ISOPs hemsida hittar du mer information om vad som gäller och hur du ansöker.

Det är även möjligt att göra så kallad Erasmus-praktik utomlands, mer information om detta hittar du i studentportalen. För lärarstudenter gäller att praktiken görs efter avslutad utbildning, men innan examen tas ut.

 

Studera utomlands?

Läs mer om studier utomlands

International Student Office Pedagogen

Ilse Hakvoort, koordinator/ handläggare

Patricia Perla, administratör - inkommande studenter

Sara Haug Andersson, handläggare - VFU utomlands och utresande studenter

Mottagningstider måndag till onsdag 9:00-12:00

International Student Office Pedagogen, ISOP

Hos ISOP får du information och vägledning om internationella stipendier och utbytesprogram, med mera.

Läs mer om ISOP

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2017-11-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?