Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Internationalisering

Det övergripande målet för internationaliseringsarbetet är att stärka verksamheten som konkurrenskraftig och attraktiv, med utbildning och forskning på hög internationell nivå och med ett akademiskt program som uppmuntrar till och underlättar internationellt samarbete.

Omsatt i praktisk verksamhet omfattar arbetet att skapa förutsättningar för och genomförande av student-, lärar- och forskarutbyte.

Internationella nyheter

 • Internationella studenter introducerade

  [2017-08-29] En introduktion av några studenternas kommande kursledare och av International Student Office Pedagogen, ISOP samt en klassisk svensk fika. Det erbjöds de cirka 80 nya internationella studenterna vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten inför höstens kurs- och programstarter.

 • MFS-utlysning med deadline 6 september

  [2017-06-20] MFS-utlysning med deadline 6 september

 • Avsiktsförklaring undertecknad med Palestinauniversitet

  [2017-06-02] En avsiktsförklaring undertecknades i slutet av maj mellan Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och motsvarande fakultet vid Hebron University, Palestina.

 • Om att bygga broar på internationell lärarkonferens

  [2017-04-18] Göteborgs universitet är värd när 200 lärarutbildare från 22 länder samlas under temat "Bygga broar" 20-22 april. Temat anknyter till en situation där många av medlemsländernas skolsystem har tagit emot en stor mängd nyanlända skolelever.

 • Nya internationella studenter på plats

  [2017-02-01] Vid kursstarterna i mitten av januari var 25 nya internationella studenter vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten på plats för en introduktion av sina kommande kursledare och av International Student Office Pedagogen, ISOP.

Fler nyheter

International Student Office Pedagogen

Patricia Perla, administratör - inkommande studenter

Sara Haug Andersson, handläggare - VFU utomlands och utresande studenter

Sommartider

Under sommaren har ISOP inga mottagningstider utan det är endast tidsbokning som gäller. ISOP är helt stängt från 4 juli till och med 5 augusti. Under denna tid kan man inte heller få svar via mejl.

International Student Office Pedagogen, ISOP

Hos ISOP får du information och vägledning om internationella stipendier och utbytesprogram, med mera.

Läs mer om ISOP

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2012-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?