Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Internationalisering

Det övergripande målet för internationaliseringsarbetet är att stärka verksamheten som konkurrenskraftig och attraktiv, med utbildning och forskning på hög internationell nivå och med ett akademiskt program som uppmuntrar till och underlättar internationellt samarbete.

Omsatt i praktisk verksamhet omfattar arbetet att skapa förutsättningar för och genomförande av student-, lärar- och forskarutbyte.

Internationella nyheter

 • Svensk förskolepraxis lockar

  [2018-10-02] I slutet av september var den första av flera grupper skolansvariga från Amersfoort i Nederländerna på plats på Pedagogen för en tredagarskurs på temat lek, lärande och ledarskap. Det svenska forskningskunnandet om hur lek och lärande förenas i förskolan är det som lockar.

 • Årets internationella studenter introducerade

  [2018-09-12] En introduktion av dekan Åke Ingerman, av några av studenternas kommande kursledare och av International Student Office Pedagogen, ISOP, samt en klassisk svensk fika. Det erbjöds de cirka 201 nya internationella studenterna vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten inför höstens kurs- och programstarter.

 • Internationella studenter introducerade

  [2017-08-29] En introduktion av några studenternas kommande kursledare och av International Student Office Pedagogen, ISOP samt en klassisk svensk fika. Det erbjöds de cirka 80 nya internationella studenterna vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten inför höstens kurs- och programstarter.

 • MFS-utlysning med deadline 6 september

  [2017-06-20] MFS-utlysning med deadline 6 september

 • Avsiktsförklaring undertecknad med Palestinauniversitet

  [2017-06-02] En avsiktsförklaring undertecknades i slutet av maj mellan Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och motsvarande fakultet vid Hebron University, Palestina.

Fler nyheter

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2012-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?