Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hus Idrottshögskolan

Idrottshögskolan är en anläggning som stod klar på Evenemangsstråket i centrala Göteborg i början av 2011. Inom Idrottshögskolan utvecklades även ett för Västsverige unikt Kunskapscentrum för hälsa och prestationsutveckling (KHP).

Besöksadress: Skånegatan 14 B (karta)

Idrottshögskolan och KHP är främst ett gemensamt kraftcentrum för tillämpad utbildning och forskning som rör idrott, hälsa och kost. Katrinelunds Elitidrottsgymnasium och Västsvenska Idrottsförbundet är betydelsefulla partners som finns integrerade i verksamheten, vilket underlättar ett nära samarbete med idrottsrörelsen. Anläggningen på 3500 kvm är en mötesplats för forskare, utbildare och studenter.

Delar av Göteborgs universitets utbildningar inom området kost-hälsa-idrott vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI, ges vid Idrottshögskolan och KHP. Den nationella forskarskolan i idrottsvetenskap bedriver delar av sin forskning där.

Kartor & kollektivtrafik

Kontaktinformation

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000 (vx), 786 2242 (fax)
Epost: ufkansli@ped.gu.se

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2011-05-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://uf.gu.se/omfakulteten/praktisk_info/idrottshogskolan/
Utskriftsdatum: 2018-01-16