Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hus Idrottshögskolan

Idrottshögskolan är en anläggning som stod klar på Evenemangsstråket i centrala Göteborg i början av 2011. Inom Idrottshögskolan utvecklades även ett för Västsverige unikt Kunskapscentrum för hälsa och prestationsutveckling (KHP).

Besöksadress: Skånegatan 14 B (karta)

Idrottshögskolan och KHP är främst ett gemensamt kraftcentrum för tillämpad utbildning och forskning som rör idrott, hälsa och kost. Katrinelunds Elitidrottsgymnasium och Västsvenska Idrottsförbundet är betydelsefulla partners som finns integrerade i verksamheten, vilket underlättar ett nära samarbete med idrottsrörelsen. Anläggningen på 3500 kvm är en mötesplats för forskare, utbildare och studenter.

Delar av Göteborgs universitets utbildningar inom området kost-hälsa-idrott vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI, ges vid Idrottshögskolan och KHP. Den nationella forskarskolan i idrottsvetenskap bedriver delar av sin forskning där.

Kartor & kollektivtrafik

Kontaktinformation

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000 (vx),
Epost: ufkansli@ped.gu.se

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2011-05-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?