Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Jämställdhet och likabehandling

 

Likabehandlingshandläggarens uppdrag är att proaktivt bevaka och driva likabehandlingsarbete i verksamheten. Handläggaren är kontaktperson för både personal- och studentrelaterade likabehandlingsfrågor som rör universitetet som arbetsplats och/eller utbildningsamordnare.

Likabehandlingshandläggare vid fakulteten:
Angelica Simonsson, 031-786 21 38
 

Vid varje institution finns därutöver en likabehandlingsrepresentant som närvarar vid institutionsrådets sammanträden.

Styrdokument

Universitetet ska främja lika rättigheter och möjligheter för studenter och anställda och motverka diskriminering kopplat till kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning, funktionsnedsättning eller ålder.

I universitetets Vision 2020 tydliggörs att:
"År 2020 kännetecknas Göteborgs universitet av en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö med självklar respekt för allas lika värde."

Ett aktivt jämställdhet- och likabehandlingsarbete är avgörande för att uppnå det målet i visionen. Jämställdhets- och likabehandlingsarbetet bedrivs systematiskt och utgår från policys och handlingsplaner. Arbetet ska integreras i undervisning och forskning och genomsyra hela verksamheten. Normer som leder till att studenter och anställda behandlar varandra med ömsesidig respekt ska främjas och normer som verkar exkluderande, diskriminerande eller kränkande ska motverkas.

Mer om universitetets arbete med jämlikhet, jämställdhet och likabehandling:

 

Kontaktinformation

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000 (vx),
Epost: ufkansli@ped.gu.se

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2019-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?