Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Internationalisering

Det övergripande målet för internationaliseringsarbetet är att stärka verksamheten som konkurrenskraftig och attraktiv, med utbildning och forskning på hög internationell nivå och med ett akademiskt program som uppmuntrar till och underlättar internationellt samarbete.

Omsatt i praktisk verksamhet omfattar arbetet att skapa förutsättningar för och genomförande av student-, lärar- och forskarutbyte.

Internationella nyheter

 • Forskarhjälpen om ungdomars matvanor

  [2019-11-25] Christel Larsson, professor i kostvetenskap vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap samarbetar med forskare vid Chalmers och Nobel Prize Museums Forskarhjälpen. Årets tema för Forskarhjälpen är "Fullkornsjakten".

 • Introduktion av årets internationella studenter

  [2019-09-24] Introduktionen för fakultetens nya internationella studenter är sedan sju år ett återkommande evenemang. Nyligen var det dags igen för 165 nya internationella studenter vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

 • Ny hedersdoktor vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

  [2019-06-10] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har utsett professor Alfredo J. Artiles, Arizona State University, USA, till 2019 års hedersdoktor för hans betydande insatser för fakulteten.

 • Start för International Advisory Board

  [2019-06-04] Ett internationellt vetenskapligt råd har nyligen tillsatts vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Det övergripande uppdraget är att verka som konversationspartner till fakultetsledningen i överväganden av strategisk natur. Rådets första möte hålls 10 juni.

 • Lärorik och produktiv forskningsvistelse i Johannesburg

  [2019-03-05] Fem frågor till Beniamin Knutsson, docent vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, och en av de två som för ett drygt år sedan fick bidrag för en flera månader lång forskningsvistelse inom ramen för Utbildningsvetenskapliga fakultetens internationaliseringsprogram.

Fler nyheter

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2012-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?