Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Internationalisering

Det övergripande målet för internationaliseringsarbetet är att stärka verksamheten som konkurrenskraftig och attraktiv, med utbildning och forskning på hög internationell nivå och med ett akademiskt program som uppmuntrar till och underlättar internationellt samarbete.

Omsatt i praktisk verksamhet omfattar arbetet att skapa förutsättningar för och genomförande av student-, lärar- och forskarutbyte.

Internationella nyheter

 • Etiopiens ambassadör besökte Pedagogen

  [2018-11-21] Vid ett besök på institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS, informerade sig Etiopiens ambassadör i Sverige, Merga Bekana, om det pågående och Sida-finansierade projektet vid IPS där 17 etiopiska doktorander handleds.

 • Kunglig nederländsk riddarorden till Mona Arfs

  [2018-11-14] Mona Arfs, med bakgrund som prefekt vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik samt som viceprefekt vid institutionen för språk och litteraturer, har erhållit den kungliga nederländska Oranien-Nassauorden för sina utmärkande och mångåriga insatser för att stärka banden mellan svensk och nederländsk kultur.

 • Bygger upp etiopisk forskarutbildning

  [2018-10-31] I ett av Sida finansierat projekt medverkar forskare vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS, i arbetet med att handleda 17 etiopiska doktorander. Det är en del i arbetet med att i Addis Abeba stödja utvecklingen och uppbyggnaden av en afrikansk nod för komparativa studier.

 • Svensk förskolepraxis lockar

  [2018-10-02] I slutet av september var den första av flera grupper skolansvariga från Amersfoort i Nederländerna på plats på Pedagogen för en tredagarskurs på temat lek, lärande och ledarskap. Det svenska forskningskunnandet om hur lek och lärande förenas i förskolan är det som lockar.

 • Årets internationella studenter introducerade

  [2018-09-12] En introduktion av dekan Åke Ingerman, av några av studenternas kommande kursledare och av International Student Office Pedagogen, ISOP, samt en klassisk svensk fika. Det erbjöds de cirka 200 nya internationella studenterna vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten inför höstens kurs- och programstarter.

Fler nyheter

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2012-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?