Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningsvetenskapliga fakulteten i media

Mediebevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet skildras i medier.

Hemundervisning inget för Sverige

[2019-06-15] Det är mycket svårt att få undervisa sina barn hemma i Sverige, särskilt sedan skollagen skärptes 2011. Och det är få länder i världen som har en så strikt hållning till hemundervisning som Sverige. Varför är det så?
Med Ditte Storch Christensen, Göteborgs universitet

[Sveriges radio, Godmorgon, världen!]

Våra förskolebarn är inga labbråttor!

[2019-06-14] Foto: Lars Pehrson / SvD / TT Hur påverkar egentligen digitaliseringen små barns sociala, emotionella och kognitiva förmågor?

[Blekinge Läns Tidning]

Så vill fotbollen knyta samman Göteborg

[2019-06-13] Hur förenas en delad stad? Att idrotten fungerar som en samlande och integrerande kraft är en gammal sanning - men hur sann är den egentligen? Och hur viktig är idrottens roll?

[Göteborgs-Posten]

Kollegialt lärande i svensk skola - vad hände egentligen?

[2019-06-11] 11.6.2019 12:50:00 CEST | Studentlitteratur AB Dela De senaste åren har kollegialt lärande blivit något av ett modeord i den svenska skolvärlden och många har hittat inspiration i Helen Timperleys bok Det professionella lärandets inneboende

[Via TT - Pressmeddelanden]

Boken om Ortenrörelsen är helt grundläggande för att förstå Sverige

[2019-06-11] Recension: Aktivismen som uppstått i förorten har ofta mötts med misstänksamhet. I ”När betongen rätar sin rygg” är utgångspunkten att förortens röster är folkbildningens ryggrad. Per Wirtén läser en hoppfull skildring av en kamp för återupprättelse.

[Sydsvenskan]

Stor minskning av 14-åringars steg per dag

[2019-05-29] Yngre tonåringar rör sig allt mindre, det visar en ny studie med stegräknare. En dryg fjärdedel av 14-åringarnas steg har försvunnit på 17 år.

[Idrottsforskning]

Nyligen presenterades de nominerade till årets Raoul Wallenberg-pris.

[2019-05-29] Bland dem finns Christer Mattsson, som grundat Toleransprojektet vid Segerstedtinstitutet i Göteborg.

[Tidningen Syre]

Många fördelar med tvåspråkig undervisning

[2019-05-24] Båda undervisningsspråken utvecklas parallellt. Studien motbevisar farhågan att svenskan blir lidande i tvåspråkig undervisning.

[Sveriges Radio Sisuradio]

Pedagogiskt ledarskap - vems uppgift är det?

[2019-05-23] Om pedagogiskt ledarskap skriver Peter Fowelin i sin litteraturkrönika. Han har bland annat tittat på två nya böcker i detta ständigt aktuelle ämne, Att leda från mitten och Kollegialy lärande.

[Chef & Ledarskap]

Lärare måste kunna ta del av forskningsresultaten

[2019-05-21] Förutom att tillgodogöra sig forskning måste lärare också själva kunna forska, medverka i forskning och forma forskning. Det kräver tillgång till forskningsresultat. Därför ställer sig Lärarförbundets vetenskapliga råd nu bakom Plan S.

[Curie]

Kontaktinformation

Torsten Arpi, kommunikatör

Besöksadress:
Västra Hamngatan 25, Göteborg

Telefon:
031-7862161, 0768-581187

press
Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2014-10-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?