Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningsvetenskapliga fakulteten i media

Mediebevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet skildras i medier.

Ingen enkel sanning bakom svensk OS-succé

[2018-02-16] Framgång smittar, hävdas det. Expertisen är dock inte så säker på att de svenska OS-framgångarna i Sydkorea har med varandra att göra. - Det är nog ganska marginellt, säger Magnus Lindwall, professor i idrottspsykologi.

[Svenska Dagbladet]

Supernannyn: Tecknen som kan visa att ditt barn mår dåligt på förskolan

[2018-02-13] Om ditt barn plötsligt börjar ställa ovanliga frågor om sin förskola eller inte vill gå dit över huvud taget kan det vara tecken på att allt inte är som det ska.

[Metro]

Forskning: Därför är IT-mässorna problematiska

[2018-02-13] Ny forskning lyfter flera problem med hur IT-mässan SETT sätter agendan för skolans digitalisering och lärares fortbildning.

[Skolvärlden]

Forskarkritik mot fria skolvalet

[2018-02-05] En grupp forskare riktar skarp kritik mot det fria skolvalet och dess konsekvenser. - Vi talar om det fria skolvalet som om alla hade möjlighet att välja. Det är nonsens, säger Marianne Dovemark, professor i pedagogik.

[Skolvärlden]

Det svåra sambandet mellan lärande och biologi

[2018-02-02] Hjärna eller ogärnaNeurovetenskapens framsteg är viktig kunskap även för lärare. Men som rättesnöre för undervisning och lärande enligt skolans styrdokument är den alltför snäv, anser Roger Säljö.

[Pedagogiska Magasinet]

"Supernannyn": En surfplatta ersätter aldrig en förskolelärare

[2018-02-02] En förälder med barn på en förskola i Askim beskriver i ett mejl till förskolan att hens barn, bland annat spelat sminkspel på förskolans surfplatta och att plattan vid flera tillfällen inte använts på ett pedagogiskt sätt.

[GöteborgDirekt]

Dags att börja vända på stenarna

[2018-02-02] DebattDet är hög tid att börja lyssna på seriös och konstruktiv kritik mot lärarutbildningen. Även heliga kor måste ifrågasättas. Varför inte börja med Vygotskij, undrar Erik Cardelús.

[Pedagogiska Magasinet]

Ulla Berglindh: Flickskolan - i tiden, från tiden, genom tiden

[2018-02-01] Flickskolan var en flerhundraåriga skolform som gick i graven med grundskolans införande. Dess arbetssätt, mål och kursplaner glömdes bort, men är högaktuella i dessa PISA-tider, menar Ulla Berglindh.

[Skola och Samhälle]

Fria skolvalet ökar segregationen

[2018-02-01] Det är hög tid för våra politiker att våga ta i frågan om det fria skolvalet och dess konsekvenser, skriver en rad forskare som står bakom en nyligen utgiven bok i ämnet.

[Östgöta Correspondenten]

”Stäng alla djurparker”

[2018-01-29] Nyligen avslöjades att Borås djurpark regelbundet dödar friska djur. Nu undrar många varför kommunala skattepengar ska bekosta sådana här verksamheter – och om inte djurparker borde avskaffas helt.

[Fria Tidningen]

Kontaktinformation

Torsten Arpi, kommunikatör

Besöksadress:
Västra Hamngatan 25, Göteborg

Telefon:
031-7862161, 0768-581187

Fax:
031-7862242

press
Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2014-10-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?