Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Publikationer i ACTA

Acta universitatis Gothenburgesis – Gothenburg studies in Educational Sciences (ACTA-GSES)

Seriens inriktning: I denna vetenskapliga bokserie publiceras monografier och antologier inom utbildningsvetenskap där författarna har anknytning till Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och där arbetet enligt sakkunnigbedömning håller hög vetenskaplig kvalitet. De flesta är avhandlingar som lagts fram för disputation vid fakulteten. I övrigt är publicerade verk av liknande vetenskaplig dignitet och omfattning.

Seriens historia: ACTA-GSES är en av de mest aktiva ACTA-serierna vid Göteborgs universitet och första verket var Lekskolans inverkan på barns utveckling av Karl-Gustaf Stukát från 1966. Han var också tillsammans med Kjell Härnqvist seriens första redaktörer, som sedan dess hela tiden har samlat några av de mest framträdande och välkända forskarna vid fakulteten (eller dess föregångare).

Redaktörer

Kontakta redaktörerna: gses@ped.gu.se

Professor Elisabet Öhrn
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Professor Åke IngermanFoto: Laila Östlund
 

 

 

 

 

 

 

 

Pia Williams

Professor Pia Williams
 

 

 

 

 

 

 

Process för publicering: Redaktörerna beslutar om publicering efter sakkunnigbedömning av manus. Doktorsavhandlingar sakkunnigbedöms i särskild ordning samordnat med normal process inför disputation. Forskare intresserade av publicering av andra verk än avhandlingar uppmanas att kontakta redaktörerna tidigt, gärna redan när det finns ett synopsis, för att kunna föra en konstruktiv diskussion om möjligheter, krav och kvalitet.

Hantering av manuskript - policy och ordning

Kontaktinformation

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000 (vx),
Epost: ufkansli@ped.gu.se

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2019-05-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?