Forskningsnyheter

• Ny bok om att utveckla utbildningspraktiken

[2019-08-22] Hallå där Karin Rönnerman, professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik och som ihop med kollegorna Ingrid Henning Loeb och Lill Langelotz är redaktör för den nyutkomna boken "Att utveckla utbildningspraktiker".

• Svårt att främja fysisk aktivitet bland unga i förorten

[2019-08-21] Ett hälsofrämjande tvåårigt skolprojekt med ungdomar i Göteborgsförorten Angered gav, trots en lovande inledning, inga bestående resultat vad gäller de ungas fysiska aktivitet. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet.

• Med fokus på yrkesutbildning

[2019-08-19] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Mattias Nylund, verksam vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som docent i pedagogik.

• Med ögat på synnedsattas livsvärld

[2019-08-12] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Inger Berndtsson, verksam vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som docent i pedagogik.

Mer om forskning

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2016-04-15