Forskningsnyheter

• Järvaveckan 2019: Hot, våld och trakasserier i skolan

[2019-06-19] Ett av Järvaveckans över 100 seminarier handlade om att hot, våld och trakasserier i skolan blir allt vanligare. Ylva Odenbring, docent vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, var en av talarna.

• Med fokus på fysisk aktivitet och hälsa

[2019-06-18] Tre frågor till Anders Raustorp, ny professor i hälsopromotion med inriktning mot fysisk aktivitet vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

• Ny ämnesdidaktisk forskarskola öppnar för ansökan

[2019-06-12] Genom klassrumsstudier avser forskarskolan att undersöka undervisning för grundskolans mellanår. Fokus ligger på skärningsfältet mellan aktuella samhällsutmaningar och centralt skolämnesinnehåll, med tyngd på hållbar utveckling.

• Ny hedersdoktor vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

[2019-06-10] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har utsett professor Alfredo J. Artiles, Arizona State University, USA, till 2019 års hedersdoktor för hans betydande insatser för fakulteten.

Mer om forskning

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2016-04-15