Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Waernska gästprofessorer till Pedagogen

Nyhet: 2016-06-01

Professor Louise Morley, University of Sussex, England och professor Neil Selwyn, Monash University i Melbourne, Australien har båda tilldelats Waernska professuren 2016/2017 med placering vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik respektive institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande.

Neil Selwyn är professor i utbildningssociologi. Utifrån en sociologisk ansats fokuserar han på vad användning av digitala medier betyder för lärande och undervisning och deras roll i ungas vardag.
– Neil Selwyn problematiserar och söker nyansera vår förståelse av effekterna av att introducera nya teknologier i utbildning. Hans forskning spänner över flera utbildningsnivåer, från förskola till högre utbildning, och han undersöker teknologins roll på såväl klassrumsnivå som policynivå. Han är därför ett välkommet tillskott till såväl institutionen som fakulteten. Vi förväntar oss att han ska bidra till att stärka både forskning inom området lärande och IT och bidra till utbildning, inte minst inom lärarutbildning där vi ser stora utmaningar inom den närmaste tiden, säger Hans Rystedt, professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande i en kommentar.

Louise Morley är professor i pedagogik och forskar främst på villkoren inom högre utbildning, inte minst på konsekvenser av nyliberalismen inom den globala akademin.
– Hennes gästprofessur här förstärker forskningen om högre utbildning, av konsekvenserna av nyliberalismen och hur de relaterar till bland annat kön och kvalitet. Gästprofessuren kommer att fördjupa samarbetet mellan Göteborg och Sussex i forskning som rör akademins omstrukturering såväl teoretiskt, empiriskt som tvärkulturellt. Detta kommer att skapa goda möjligheter att bidra till utvecklingen, utbytet och spridningen av kunskap om högre utbildning, säger Elisabet Öhrn, professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Beslutet om Waernska professurerna fattades av rektor efter förslag från Filosofiska fakulteternas gemensamma donationsnämnd.
 

AV:

Kontaktinformation

Torsten Arpi, kommunikatör

Besöksadress:
Västra Hamngatan 25, Göteborg

Telefon:
031-7862161, 0768-581187

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2018-12-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?