Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Rättvisa genom utbildning

Nyhet: 2018-10-08

Nordic Centre of Excellence driver bland annat JustEd - Justice trough Education - ett fem år gammalt tvärvetenskapligt, gränsöverskridande forskningsnätverk med 14 partners, däribland Göteborgs universitet. Centret startade sin verksamhet som en del av NordForsk-programmet Education of tomorrow.

14 Göteborgsforskare är verksamma i nätverket. En av dem är Joanna Giota, professor institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som intervjuas på JustEds webbplats.

Joanna Giota och hennes kollega Ingemar Emanuelsson, professor emeritus i specialpedagogik, har sedan 2008 granskat specialpedagogik och -praxis i Sverige som syftar till att svara på frågor om läget för specialundervisningen i det svenska skolsystemet.
Som framgår av intervjun visar deras forskning på en fortsatt och tilltagande segregering vad gäller specialundervisningen i den svenska skolan, något som pågått sedan tidigt 90-tal.

AV:

Kontaktinformation

Torsten Arpi, kommunikatör

Besöksadress:
Västra Hamngatan 25, Göteborg

Telefon:
031-7862161, 0768-581187

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2018-12-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?