Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nytt masterprogram i utbildning för hållbar utveckling

Nyhet: 2017-11-28

I höst startar ett nytt och internationellt masterprogram i utbildning för hållbar utveckling vid Göteborgs universitet. Programmet fokuserar på hur just utbildning kan bli ett effektivt verktyg för en mer hållbar utveckling.

Programmet är tvåårigt, har engelska som undervisningsspråk och är ett samarbete mellan fyra institutioner på Göteborgs universitet och en på Chalmers.
Programmet är helt webbaserat med all undervisning online och välkomnar studenter från alla delar av världen med olika bakgrund – som miljövetenskap, samhällsvetenskap, pedagogik, ekonomi, konst och humaniora.

Utbildning och hållbar utveckling hand i hand

Det nya masterprogrammet kan ses som ett inlägg i den pågående debatten om hur utbildning och hållbar utveckling kan gå hand i hand. Med globala utmaningar som snabba klimatförändringar, massutrotning av arter, ökande ojämlikhet och en växande världsbefolkning är det brådskande att skapa en mer hållbar värld.
– Utbildning är inte bara ett verktyg, utan vi behöver även kritiskt analysera utbildningens roll i samhället samt hur vi kan behöva tänka på nya sätt kring utbildning och pedagogik i en tid av klimatförändringar och ekologiska kriser, säger programkoordinator Helena Pedersen.
Programmet fokuserar inte enbart på det formella utbildningssystemet utan även på olika former av icke-formellt lärande kring hållbar utveckling, exempelvis i olika typer av organisationer.

Kritisk dialog

– Utbildningen förbereder för att kunna svara på lokala och globala hållbarhetsutmaningar, men också för att motverka dem och bidra till en mer hållbar framtid genom utbildning och forskning, säger Helena Pedersen.
Masterstudenterna kommer bland annat att gå i kritisk dialog med de senaste vetenskapliga debatterna inom pedagogik, samhällsvetenskap och naturvetenskap och få tillgång till en rad analytiska verktyg som hjälper dem att utveckla en teoretisk och praktikbaserad kunskap i utbildning för hållbar utveckling.

Den internationella antagningen till programstarten hösten 2018 pågår fram till 15 januari 2018. Den nationella antagningen sker mellan 15 mars och 16 april 2018.
Läs mer om Masterprogram, utbildning för hållbar utveckling

För mer information, kontakta programkoordinator Helena Pedersen vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, e-post: helena.pedersen@gu.se, tel: 0730-85 17 61.

AV:

Kontaktinformation

Torsten Arpi, kommunikatör

Besöksadress:
Västra Hamngatan 25, Göteborg

Telefon:
031-7862161, 0768-581187

Fax:
031-7862242

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2017-01-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?