Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Introduktion av årets internationella studenter

Nyhet: 2019-09-24

Introduktionen för fakultetens nya internationella studenter är sedan sju år ett återkommande evenemang. Nyligen var det dags igen för 165 nya internationella studenter vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

Presentation av fakulteten, av ISOP, och annan praktisk information stod på programmet. I år presenterade Ernst Thoutenhoofd, docent vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, dessutom de kurser som han kommer att ha med många av studenterna.

Öppna dörrar

Bland höstens antagna studenter finns bland annat 195 masterstudenter på de tre internationella masterprogrammen – International Master’s Programme in Educational Research (IMER), International Master’s Programme in Information Technology and Learning samt International Master’s Programme, Education for Sustainable Development. Av de 195 är 138 internationella studenter.
Därutöver finns 27 utbytesstudenter här sedan terminsstarten. En majoritet av dem studerar inom ramen för Erasmusutbytet.

En av de nya IMER-studenterna på plats är Maryia Krupenina från Baranovichi, Vitryssland. Hon har studier vid universitet i både Minsk och Moskva bakom sig, bland annat studier i svenska i Minsk.
– En internationell examen från Sverige är jag säker på kommer att öppna dörrar för mig som framtida specialist, säger hon.

Stora skillnader

Hon har noterat stora skillnader i hur den högre utbildningen är organiserad här, jämfört med både i Vitryssland och i Ryssland.
– Till att börja med det digitala Ladok-systemet här, systemet för studentdokumentation. Motsvarigheten finns inte i Vitryssland och Ryssland. Dessutom är den debattinriktade utbildningen, studentdiskussionerna, att man värderar studentåsikter samt samarbetet mellan studenter något som skiljer från det jag upplevt tidigare. Inte minst det informella utbytet mellan föreläsare och studenter är en stor skillnad, säger hon.
Hon noterar vidare att andelen internationella experter är högre här.
– Det kanske bidrar till en mindre hierarkisk organisation av utbildningen här?

AV:

Kontaktinformation

Torsten Arpi, kommunikatör

Besöksadress:
Västra Hamngatan 25, Göteborg

Telefon:
031-7862161, 0768-581187

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2018-12-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?