Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarhjälpen om ungdomars matvanor

Nyhet: 2019-11-22

Christel Larsson och Karin Jonsson, årets forskare i Forskarhjälpen, presenterar sitt projekt "Fullkornsjakten". Film: Nobel Prize Museum

Christel Larsson, professor i kostvetenskap vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap samarbetar med forskare vid Chalmers och Nobel Prize Museums Forskarhjälpen.

Årets tema för Forskarhjälpen är "Fullkornsjakten".
– Det handlar om ungdomars matvanor, och vad som påverkar dem. Projektet riktar sig till elever i årskurs 8 och 9, säger Christel Larsson.

Den 22 november 2019 kommer vinnare i den postertävling som ingår i projektet utses. Juryn består av populärvetenskapliga journalister. Priset är tre biljetter till Nobelprisutdelningen 10 december 2019.

Avslutningskonferens med prisutdelning

Den 9 december 2019 kommer det vara en Avslutningskonferens på Nobel Prize Museum. Vid konferensen kommer Forskarnas pris och Formgivarnas pris i postertävlingen att delas ut.

Mer information

Om Forskarhjälpen (nobelprizemuseum.se) 

Christel Larsson, professor i kostvetenskap: christel.larsson@gu.se

AV:

Artikeln publicerades först på: iki.gu.se

Kontaktinformation

Carl-Magnus Höglund

Besöksadress:
Västra Hamngatan 25, Göteborg

Telefon:
031-786 6155, 0766-186155

Sidansvarig: Carl-Magnus Höglund|Sidan uppdaterades: 2018-12-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?