Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Årets internationella studenter introducerade

Nyhet: 2018-09-12

Bild på de nya studenterna.En introduktion av dekan Åke Ingerman, av några av studenternas kommande kursledare och av International Student Office Pedagogen, ISOP, samt en klassisk svensk fika. Det erbjöds de cirka 200 nya internationella studenterna vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten inför höstens kurs- och programstarter.

Introduktionen för fakultetens nya internationella studenter är sedan sex år ett återkommande evenemang. Presentation av fakulteten, av ISOP och annan praktisk information och framträdanden av dekanen samt av några av de kommande kursledarna var något av det som stod på programmet.
Bland höstens antagna internationella studenter finns bland annat 164 masterstudenter till International Master’s Programme in Educational Research (IMER), International Master's Programme in Information Technology and Learning samt International Master's Programme, Education for Sustainable Development.


Kelly Borris.Därutöver finns 37 nya utbytesstudenter. En av dem är 21-åriga Kelly Borris från Concordia University i Kanada som där studerar Bachelor of Arts in Child Studies.
– Jag har varit passionerat intresserad av Skandinavien sedan jag fick höra talas om det fördomsfria och individcentrerade utbildningssystemet. 2014 var jag med på en kryssning till Nordens större städer och blev då väldigt tagen av Göteborgs coola atmosfär.
Under den närmaste terminen kommer Kelly Borris att studera en knippe kurser vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten: Gender and Education (7,5 credits), The educative system in a Comparative perspective (7,5 credits) och Educational Game Design (15 credits).

Ta över familjeverksamheten

– I Kanada är förskolorna privatdrivna och de flesta föräldrar får bidrag till avgifterna. Min mamma driver en förskola med 80 barn och mitt mål är att så småningom ta över familjeverksamheten. Därför ska jag också komplettera mina studier med kurser i bland annat företagsledning, säger Kelly Borris.
Hon har hunnit notera intressanta skillnader mellan Göteborgs universitet och hennes hemmauniversitet i Kanada:
– Den första och mycket stora skillnaden är att utbildningen här är gratis, det är toppen. En annan skillnad är schemat. I Kanada är schemat det samma vecka efter vecka för 13-15 veckor, här är det inte så. Sist men inte minst är det informella och avspända utbytet med professorer och föreläsare här en stor skillnad, det stärker studenterna och det utbytet ger dem mycket. I Kanada har vi ofta mycket stora grupper vid föreläsningarna, ibland upp till 500. Det ihop med den tydliga hierarkin gör ett sådant utbyte både svårt och sällsynt, säger Kelly Borris.

En eller två terminer

De 37 nämnda studenterna på fakulteten är här under en eller två terminer inom ramen för Erasmusutbytet eller som vanliga utbytesstudenter. De läser företrädesvis någon eller några av de engelska kurser som erbjuds vid fakulteten, främst Gender and Education, The School System in a Comparative Perspective, Children's rights and realities, The Global teacher, Educational Game Design, Teaching Practice for Exchange students samt Technology, knowledge and learning.

Studenter får information.

Foton: Linda Morgan

AV:

Kontaktinformation

Carl-Magnus Höglund

Besöksadress:
Västra Hamngatan 25, Göteborg

Telefon:
031-786 6155, 0766-186155

Sidansvarig: Carl-Magnus Höglund|Sidan uppdaterades: 2018-12-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?