Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny professor forskar om undervisning i etik och religion

  [2020-06-24] Olof Franck har blivit befordrad till professor i ämnesdidaktik med inriktning mot samhällsorienterade ämnen. Han disputerade 1989 i religionsfilosofi vid Uppsala universitet och anställdes som universitetslektor på Göteborgs universitet 2013.

 • Låg beredskap att övergå till distansundervisning

  [2020-06-17] En blixtstudie visar att lärare i förskoleklass på egen hand har försökt att förbereda sig för en eventuell övergång till distansundervisning. De har bland annat inhämtat information och diskuterat med kollegor. Men skolhuvudmännen har upplevts som i stort sett frånvarande i den diskussionen och den begränsade tillgången till digital teknik skulle göra en eventuell distansundervisning mer analog än digital.

 • Päivi Palojoki ny gästprofessor i kostvetenskap

  [2020-06-11] Den finländska forskaren Päivi Palojoki kommer att anställas som gästprofessor i kostvetenskap inom ramen för Utbildningsvetenskapliga fakultetens strategiska program för satsning på forskning.

 • Arjen Wals och Peter Grootenboer utses till hedersdoktorer

  [2020-06-04] Arjen Wals och Peter Grootenboer har utsetts till hedersdoktorer av Utbildningsvetenskapliga fakulteten. De är världsledande inom sina respektive forskningsområden: undervisning för hållbar utveckling och aktionsforskning.

 • Ny professor vill utveckla skolämnet idrott och hälsa

  [2020-06-02] 18 år gammal tog Suzanne Lundvall SM-guld i artistisk gymnastik. Efter en lång karriär som först idrottslärare och sedan forskare anställs hon nu som professor i idrottsvetenskap vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Tjänsten har möjliggjorts via fakultetens strategiska program för satsning på forskning.

 • Film om undervisning i hållbar utveckling

  [2020-05-29] Elever som med egna sinnen får upptäcka växter i en autentisk miljö utvecklar förståelse för biologisk mångfald och människans påverkan på miljön. Det visar Margaretha Hägglunds avhandling. Hör henne berätta om det i det här videoklippet.

 • Ny docent forskar om villkor för barns och ungas kommunikation

  [2020-05-28] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Catarina Schmidt, verksam vid Institutionen för didaktik och pedagogisk profession (IDPP), som docent i pedagogik.

 • Samverkansprojekt som uppskattas av förskollärare

  [2020-05-27] Det pågår flera så kallade ULF-projekt vid Utbildningsvetenskapliga som syftar till utveckla former för samverkan mellan universitetet och förskolor och skolor. Ett av dem är "Ämnesdidaktiska modeller för de naturorienterande ämnena i förskola och grundskola" som på kort tid har lett till att förskollärarna upplever att de har utvecklats i sin yrkesroll.

 • Gudrun Erickson får internationell utmärkelse

  [2020-05-26] Gudrun Erickson har av British Council tilldelats The International Assessment Award för sin forskargärning inom bedömning och för sitt mångåriga internationella engagemang.

 • Verksamhetens villkor begränsar barns inflytande i förskolan

  [2020-05-25] Barns inflytande är ett centralt mål i förskolan. Men i praktiken underordnas det konkurrerande mål i läroplanen och andra behov i verksamheten. Det visar en ny avhandling som efterlyser en fördjupad diskussion om vad barns inflytande betyder.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Carl-Magnus Höglund

Besöksadress:
Västra Hamngatan 25, Göteborg

Telefon:
031-786 6155, 0766-186155

Sidansvarig: Carl-Magnus Höglund|Sidan uppdaterades: 2020-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?