Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Nytt avtal och organisation kring VFU

  [2019-05-20] Nyligen samlades representanter från både universitetet och skolväsendet för ett uppstartsmöte för VFU-beredningen. Beredningen blir en ny samverkansyta mellan Göteborgs universitet och medverkande skolhuvudmän inom VFU-området.

 • Bättre idrottsundervisning med fokus på fysisk bildning

  [2019-05-15] Med mer fokus på lärande av rörelse, istället för på bedömning av rörelse, kan undervisningen i idrott och hälsa bidra till både en utvecklad undervisning och påverka elevernas rörelseförmåga. Det visar en aktuell avhandling vid Göteborgs universitet.

 • Nya professorer installerade

  [2019-05-14] Årets professorsinstallation avhölls 10 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fyra professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

 • Fyra frågor till Catarina Player-Koro...

  [2019-05-14] ...docent vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession och projektledare för IFAU-rapporten "Förstelärare i matematik. En studie av konsekvenser för undervisning och utveckling av matematikundervisning" som presenterades den 13 maj.

 • Motstridiga styrprinciper påverkar lärararbetet

  [2019-05-09] Diskussionen om vad lärare gör och inte gör missar ofta betydelsen av förutsättningarna för lärares arbete. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

 • Nationell konferens med fokus på lärarprofession dokumenterad

  [2019-05-07] Göteborgs universitet stod som värd för den tredje nationella konferensen i pedagogiskt arbete, en konferens som nu finns digitalt dokumenterad i rapportform.

 • Kraftigt minskat skolstök tack vare projekt koordinerat av Göteborgs universitet

  [2019-05-06] Med hjälp av ett EU-projekt som koordinerats vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS, fick en F-6-skola i Alingsås hjälp att stävja den stökiga skolvardagen.

 • Riksidrottsuniversitetet ger möjlighet att uppfylla elitidrottares mål och drömmar

  [2019-05-06] Maria Larsson har deltagit i VM, EM, vunnit Lidingöloppet 30 km, har två SM-guld, vunnit Finnkampen, har en terräng-EM-medalj och innehar det svenska juniorrekordet på 3000 m hinder. Nu kombinerar hon studier med elitidrott inom ramen för Riksidrottsuniversitetet (RIU) i Göteborg.

 • God kondition påverkar inte akut stressreaktion

  [2019-04-29] När friska individer utsätts för akut psykosocial stress tycks inte konditionen spela någon roll för hur kroppen reagerar fysiologiskt, det vill säga hur nivåerna av olika hormoner samt puls och blodtryck förändras. Bland annat ser stresshormonet kortisol ut att fungera som det ska även hos otränade individer. Det framgår av en ny avhandling vid Göteborgs universitet.

 • Explosiv elitfotboll kräver individuellt inriktad träning

  [2019-04-26] Dagens elitfotboll utmärks av markant fler ruscher än tidigare. Ökningen gör att spelarna springer sig trötta och behöver återhämta sig. Det resulterar i att tempot varierar mer i dagens fotboll och det nya spelmönstret kräver individuellt inriktad träning. Det visar en aktuell avhandling från Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Torsten Arpi, kommunikatör

Besöksadress:
Västra Hamngatan 25, Göteborg

Telefon:
031-7862161, 0768-581187

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2017-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?