• Sommarmingel med praktiknära forskning som tema

[2018-06-20] Ett hundratal doktorander, handledare, skolledare och temaledare knutna till CULs forskarskola fanns på plats på Pedagogen när forskarskolan bjöd in till sommarmingel i mitten av juni.

• Somrig avslutning på fakulteten

[2018-06-20] Mingel, mat och sommarmusik. Dessutom avtackning av tre avgående prefekter. Det var en del av det som bjöds när fakultetens sommaravslutning avhölls 13 juni.

• Göteborgs universitet i historiskt samarbete kring praktiknära forskning i skolan

[2018-06-19] Nu har Göteborgs universitet och de kommunala skolhuvudmännen i Göteborgsregionen kommit överens hur arbetet i det så kallade "ULF-avtalet" ska se ut. Genom överenskommelsen tas nu det första steget mot att bygga ett hållbart samarbete kring praktiknära forskning i skolan.

• Ungas digitala kompetens i fokus på konferens

[2018-06-18] Vad innebär egentligen digital kompetens och digitalt medborgarskap och vad bör det innebära? Detta är några av de frågor som behandlas på konferensen #PopUpDig18 vid Göteborgs universitet 19 juni.

• Hälsofrämjande projekt i förorten minskade inte ungas stillasittande

[2018-06-13] Medan det hälsobefrämjande projektet i Göteborgsförorten Angered pågick visade resultaten att ungdomarna var ungefär lika fysiskt aktiva som ungdomar från andra områden i Sverige, med högre socioekonomisk status. Men forskningen visar att det är svårt att få till en bestående förändring. Trots goda erfarenheter visade det sig att interventionen inte hade någon positiv effekt efter två år.

• Christina Osbeck ny prefekt vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession

[2018-06-11] Tre frågor till docent Christina Osbeck som med start 1 juli och sex år framåt nu blir prefekt vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, IDPP.

• Lärande och bildning i fokus i ny bok

[2018-06-08] I den nyutkomna antologin "Lärande och bildning. Hundra år i Göteborg" medverkar bland andra ett antal både tidigare och nuvarande anställda vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Den hundraåriga historia de är med och tecknar visar bland annat hur synen på bildning förändrats, där ett motsatsförhållande skapats mellan humaniora/samhällsvetenskap och naturvetenskap liksom mellan teoretisk och praktisk kunskap.

• Anna-Carin Jonsson ny prefekt vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik

[2018-06-07] Docent Anna-Carin Jonsson har utsetts till ny prefekt vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS, med start 1 juli och sex år framåt.

• Ny prefekt vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap

[2018-06-04] Fyra frågor till Frode Slinde, docent vid avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition vid institutionen för medicin, som med start 1 juli och sex år framåt nu blir prefekt vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI.

• Utvecklar en ny teori om rörelseinlärning

[2018-06-04] Hur går det egentligen till när elever lär sig helt nya rörelser, rörelser de inte behärskar sedan tidigare? Dean Barker, docent vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap, undersöker den frågan inom ramen för ett fyraårigt forskningsprojekt, med stöd från Vetenskapsrådet.