Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Obs! Skjuts fram: 3rd ENDURANCE SCIENCE MEETING

Konferens

Obs! Konferensen skjuts fram

Vi samlar Centrum för Hälsa och prestation tillsammans med Göteborgsvarvet forskare, tävlingsarrangörer och utövare inom uthållighetsidrott i syfte att diskutera och presentera erfarenheter och forskningsresultat med relevans för området.

Både svensk och internationell forskning på området kommer att lyftas fram tillsammans med konkreta projekt och erfarenheter från arrangörer av stora svenska uthållighetslopp som Vansbrosimningen, Vasaloppet, Vätternrundan, Lidingöloppet och Göteborgsvarvet. Avsikten är att stödja det nationella arbetet med att minska riskerna för utövarna före, under och efter ett lopp samt bidra till att stärka arrangörernas kapacitet att hantera olika medicinska komplikationer i samband med loppen. På längre sikt är konferensen tänkt att bidra till ett ökat samarbete mellan arrangörer, utövare och akademin.Anmälan är stängd! Den öppnar när det finns ett nytt datum för konferensen.Konferensen medfinansieras av Centrum för Idrottsforskning *Konferensen är den tredje upplagan av Running Science Meeting som arrangeras i samarbete mellan Göteborgsvarvet och Centrum för Hälsa och Prestation. Från att tidigare ha fokuserat på löpning breddas nu innehållet till uthållighetsidrott.

Datum: 2020-05-15

Kategorier: Idrottsvetenskap

Arrangör: Göteborgsvarvet och Centrum för Hälsa och Prestation (CHP), värdinstitution för centrumbildningen är institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI).

Evenemangslänk: Läs mer om Obs! Skjuts fram: 3rd ENDURANCE SCIENCE MEETING

Kontaktperson: Daniel Wennerlund

Sidansvarig: Carl-Magnus Höglund|Sidan uppdaterades: 2017-04-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?