Barns övergångar

Föreläsning

Varmt välkommen till en föreläsning av Helena Ackesjö om övergångar mellan förskola och förskoleklass samt fritidshem och övriga skolan.

Föreläsningen riktar sig främst till aktörer inom förskollärarutbildningen såsom lokala lärarutbildare (LLU), VFU-kurslärare, VFU-koordinatorer samt kursledare och kurslärare i högskoleförlagda kurser.

Enligt skolverket ska förskoleklassen, fritidshemmet och skolan samverka på ett förtroendefullt sätt med varandra och förskolan för att stödja barnens/elevernas utveckling och lärande. Inför övergångar ska de berörda skolformerna och fritidshemmet utbyta kunskaper, erfarenheter och information om innehållet i utbildningen för att skapa sammanhang, kontinuitet och progression i barnen/elevernas utveckling och lärande. Helena Ackesjö ger en bild av olika aspekter att ta hänsyn till samt hur övergångar förstås ur barns perspektiv i relation till kontinuitet och progression.

Fika serveras i pausen.

Observera att anmälan krävs och att antalet platser är begränsade - först till kvarn gäller!

Föreläsare: Helena Ackesjö, fil.dr och docent i pedagogik vid Linnéuniversitetet. Helenas forskning behandlar frågor om förskoleklassen, och om barns övergångar från förskola till förskoleklass, fritidshem och övriga skolan.

Datum: 2019-01-23

Kategorier: Barn- och ungdomsvetenskap

Arrangör: IPKL/Samverkansgrupp samt processledning för Försöksverksamhet med övningsförskoleområden (ÖFSO)

Plats: Pedagogen, hus A, Västra Hamngatan 25, lokal: Kjell Härnqvistsalen (AK2 155)

Sista anmälningsdag: 2019-01-23 kl. 14:59.

Kontaktperson: ÖFSO

Antal platser: 280 (Varav 105 är bokade)

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2017-04-06