• Instruktören avgörande i sjökaptensutbildningens virtuella utbildningsmiljö

[2018-01-15] Det är långt ifrån självklart hur blivande sjökapteners färdigheter utvecklas i utbildningens uppbyggda miljöer och hur den simulerade verkligheten där relaterar till arbetet ombord på ett fartyg. En ny avhandling från Göteborgs universitet understryker hur avgörande instruktörens funktion är.

• Möt kostekonomen Caroline

[2018-01-11] Caroline Adielsson arbetar som regional key account manager (nyckelkundsansvarig) på säljbolaget Conaxess trade Sweden. Hon har gått utbildningen Kostekonomi med inriktning mot ledarskap på institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

• Med fokus på betyg och utbildningsekonomi

[2017-12-20] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Alli Klapp, verksam vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som docent i pedagogik.

• Barnen överraskar

[2017-12-19] Ständigt överraskad och utmanad. Det är tjusningen med att intervjua barn i forskningssammanhang, menar Sifa Cakmak Teloglu. Som gästdoktorand på institutionen för pedagogik och specialpedagogik studerar hon förskolebarns uppfattning om både teknik och vänskap.

• Så hållbarhetsmaxar du julen

[2017-12-18] Jul, jul, strålande jul. Ett par dagar med god mat, umgänge och klappar. Eller några dagar med frosseri, stress och julklappsberg som ger klimatångest? Det är dags att vi gemensamt ser till att julen blir mer hållbar, både för oss som människor och för vår gemensamma planet. Göteborgs universitet visar vägen.