• Sommarmingel med praktiknära forskning som tema

[2018-06-20] Ett hundratal doktorander, handledare, skolledare och temaledare knutna till CULs forskarskola fanns på plats på Pedagogen när forskarskolan bjöd in till sommarmingel i mitten av juni.

• Somrig avslutning på fakulteten

[2018-06-20] Mingel, mat och sommarmusik. Dessutom avtackning av tre avgående prefekter. Det var en del av det som bjöds när fakultetens sommaravslutning avhölls 13 juni.

• Göteborgs universitet i historiskt samarbete kring praktiknära forskning i skolan

[2018-06-19] Nu har Göteborgs universitet och de kommunala skolhuvudmännen i Göteborgsregionen kommit överens hur arbetet i det så kallade "ULF-avtalet" ska se ut. Genom överenskommelsen tas nu det första steget mot att bygga ett hållbart samarbete kring praktiknära forskning i skolan.

• Ungas digitala kompetens i fokus på konferens

[2018-06-18] Vad innebär egentligen digital kompetens och digitalt medborgarskap och vad bör det innebära? Detta är några av de frågor som behandlas på konferensen #PopUpDig18 vid Göteborgs universitet 19 juni.

• Hälsofrämjande projekt i förorten minskade inte ungas stillasittande

[2018-06-13] Medan det hälsobefrämjande projektet i Göteborgsförorten Angered pågick visade resultaten att ungdomarna var ungefär lika fysiskt aktiva som ungdomar från andra områden i Sverige, med högre socioekonomisk status. Men forskningen visar att det är svårt att få till en bestående förändring. Trots goda erfarenheter visade det sig att interventionen inte hade någon positiv effekt efter två år.