• Kunglig nederländsk riddarorden till Mona Arfs

[2018-11-14] Mona Arfs, med bakgrund som prefekt vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik samt som viceprefekt vid institutionen för språk och litteraturer, har erhållit den kungliga nederländska Oranien-Nassauorden för sina utmärkande och mångåriga insatser för att stärka banden mellan svensk och nederländsk kultur.

• Välbesökt konferens när Forskning pågår! genomfördes

[2018-11-12] Runt 200 lärare, skolledare och verksamhetsutvecklare tog chansen att uppdatera sig på det senaste inom Utbildningsvetenskapliga fakultetens forskning när Forskning pågår! för fjärde året i rad genomfördes på Pedagogen.

• BiGs symposium 2018

[2018-11-08] Tappra barnkulturvetare skapar forum för dig som vill ta del av barnkulturfrågor. I år kan du ta del av ämnena barn och politik.

• Ny rapport om att bedöma språklig kompetens

[2018-11-08] Hallå där Gudrun Erickson, professor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik och redaktör för den nyutkomna RIPS-rapporten "Att bedöma språklig kompetens". I den ger 19 medarbetare i projektet Nationella prov i främmande språk, vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, en mångfacetterad bild av utvecklingsarbetet bakom de nationella proven och bedömningsstöden i engelska och moderna språk.

• Undersöker skolan som brottsplats

[2018-11-07] Tre frågor till Johannes Lunneblad, ny professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande.