• Hälsofrämjande projekt engagerar

[2019-01-23] Nu finns en ny rapport om ett hälsofrämjande projekt i Gårdsten i Göteborg. Den handlar om hur en grupp invånare i Gårdsten tillsammans med en grupp forskare har träffats för att på olika sätt tala om vad som gör det gott och hälsosamt att leva i Gårdsten.

• Förskollärarprogrammet hållbarhetsmärkt för framtida generationer

[2019-01-21] Göteborgs universitet arbetar systematiskt med hållbarhetsfrågor i utbildningen. Nu garanteras även Förskollärarprogrammets studenter en utbildning som bidrar till kunskap om hållbar utveckling och handlingskomptens för att kunna agera utifrån detta.

• Undersöker likvärdighet och kvalitet i skolan

[2019-01-15] Tre frågor till Kajsa Yang Hansen, ny professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik.

• Grundlärarstudenter ska lära mer om flerspråkighet och sex och samlevnad

[2019-01-14] Sex och samlevnad och flerspråkighet. Förändringar i samhället gör att nya lokala examensmål läggs till i utbildningsplanerna för samtliga av Grundlärarprogrammets inriktningar.

• Texten väger tyngst vid bedömning av digitala skolarbeten

[2018-12-20] I läroplanerna för de obligatoriska skolformerna och vuxenutbildningen poängteras numera behovet av digital kompetens. Men ute i klassrummen väger ännu det talade och skrivna ordet tyngst i bedömningen av texter som också innehåller symboler, bild och ljud. Det visar forskning vid Göteborgs universitet och Högskolan Kristianstad.