• Göteborgsregionens övningsförskoleområden permanentas

[2019-06-18] Det femåriga projektet med övningsförskoleområden i Göteborg med kranskommuner får en fortsättning. Det framgick vid en större samverkanskonferens vid Göteborgs universitet i mitten av juni med 500 VFU-handledare, förskolechefer, VFU-samordnare och VFU-kurslärare.

• Med fokus på fysisk aktivitet och hälsa

[2019-06-18] Tre frågor till Anders Raustorp, ny professor i hälsopromotion med inriktning mot fysisk aktivitet vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

• Sommarmingel på tema forskningsanknytning

[2019-06-17] Ett femtiotal doktorander, handledare, skolledare, temaledare knutna till CUL:s forskarskola samt ledamöter i CUL:s vetenskapliga råd fanns på plats på Pedagogen när forskarskolan bjöd in till sommarmingel i mitten av juni.

• Förbättrat stöd för universitetets lärarutbildning

[2019-06-14] Nu renodlas stöd till universitetsgemensamma områden för lärarutbildning och får en mer verksamhetsnära placering vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

• Ny ämnesdidaktisk forskarskola öppnar för ansökan

[2019-06-12] Genom klassrumsstudier avser forskarskolan att undersöka undervisning för grundskolans mellanår. Fokus ligger på skärningsfältet mellan aktuella samhällsutmaningar och centralt skolämnesinnehåll, med tyngd på hållbar utveckling.