• Temanummer om etik i SO-undervisning

[2020-02-17] Det nya numret av tidskriften SO-didaktik handlar om etik i undervisningen. Olof Franck och Anna-Lena Lilliestam vid Göteborgs universitet är gästredaktörer.

• Därför får utvecklingsprojekt i skolan inte avsedd effekt

[2020-02-11] Det är vanligt med olika slags riktade insatser på skolor med låga kunskapsresultat. Men ofta får de inte avsedd effekt. Två forskare vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten fick i uppdrag av en kommun att analysera vad det beror på.

• Internationell konferens om inkluderande utbildning

[2020-02-10] Göteborgs universitet är värld för en internationell konferensen om likvärdig och inkluderande utbildning för barn och unga med funktionsnedsättningar. Syftet är att samla forskare från hela världen och knyta nya band.

• Klimatsmart mat som tema

[2020-02-04] Nationella vegetariska dagen är den 1 februari. Eftersom dagen inföll på en lördag firades den istället den 3 februari vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

• Nytt forskningsprojekt om självuppfattning och betyg

[2020-02-03] Ett nytt forskningsprojekt ska undersöka på vilket sätt betyg och elevers självuppfattning av sin kompetens påverkar deras motivation och skolprestationer.