Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Lärande, ledarskap och hälsa

Utbildningsvetenskapliga fakultetens utbildningar domineras av lärarutbildningar och grundutbildning inriktat på pedagogik, didaktik, idrott samt kost.
Fakultetens forskning ger vetenskapliga bidrag av relevans för skolväsendet, lärarprofessioner samt för kunskapsområden inriktade mot människors utveckling och hälsa. Forskningen har en bred disciplinär bas inom samhällsvetenskap med tvärvetenskapliga inslag från exempelvis naturvetenskap och medicin. En stor del av forskningen har stark koppling till lärarutbildning och andra utbildningar.
Vid fakulteten finns bland annat den fakultetsövergripande centrumbildningen Center for Health and Performance (CHP) samt det tvärfakultativa nätverket The University of Gothenburg Learning and Media Technology Studio (LETStudio). Infrastruktur för forskning finns i form av databasen Uppföljning genom utvärdering (UGU).

Nyheter

  • Ny professor forskar om skidåkning och idrott för hälsa

    [2020-01-29] Stefan Lindinger har utsetts till ny professor i idrottsvetenskap på institutionen för kost och idrottsvetenskap. Han forskar bland annat om vintersporter, har samarbetat med flera nationella skidförbund och har på senare år genomfört studier inom det växande fältet "idrott för hälsa".

  • Nytt utseende för fakultetens avhandlingar

    [2020-01-27] Den bruna ryggen har blivit grön, omslaget bär nu ett foto och framsidans papper har blivit slittåligare. Se där några nyheter för den vetenskapliga bokserien "Acta universitatis Gothenburgesis - Gothenburg studies in Educational Sciences" (ACTA-GSES), där även fakultetens avhandlingar publiceras.

  • Kropps- och könsideal styr bruk av illegala dopningspreparat

    [2020-01-27] Trots väl kända risker är dopning fortfarande relativt utbrett. För att förstå drivkrafterna bakom användning av dopningspreparat har forskare vid Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet genomfört intervjuer av brukare och etnografiska studier i gym- och fitnesskulturer.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

« FEBRUARI 2020 »
TIONTOFR
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2019-09-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?