Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Lärande, ledarskap och hälsa

Utbildningsvetenskapliga fakultetens utbildningar domineras av lärarutbildningar och grundutbildning inriktat på pedagogik, didaktik, idrott samt kost.
Fakultetens forskning ger vetenskapliga bidrag av relevans för skolväsendet, lärarprofessioner samt för kunskapsområden inriktade mot människors utveckling och hälsa. Forskningen har en bred disciplinär bas inom samhällsvetenskap med tvärvetenskapliga inslag från exempelvis naturvetenskap och medicin. En stor del av forskningen har stark koppling till lärarutbildning och andra utbildningar.
Vid fakulteten finns bland annat den fakultetsövergripande centrumbildningen Center for Health and Performance (CHP) samt det tvärfakultativa nätverket The University of Gothenburg Learning and Media Technology Studio (LETStudio). Infrastruktur för forskning finns i form av databasen Uppföljning genom utvärdering (UGU).

Nyheter

  • Arjen Wals och Peter Grootenboer utses till hedersdoktorer

    [2020-06-04] Arjen Wals och Peter Grootenboer har utsetts till hedersdoktorer av Utbildningsvetenskapliga fakulteten. De är världsledande inom sina respektive forskningsområden: undervisning för hållbar utveckling och aktionsforskning.

  • Ny professor vill utveckla skolämnet idrott och hälsa

    [2020-06-02] 18 år gammal tog Suzanne Lundvall SM-guld i artistisk gymnastik. Efter en lång karriär som först idrottslärare och sedan forskare anställs hon nu som professor i idrottsvetenskap vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Tjänsten har möjliggjorts via fakultetens strategiska program för satsning på forskning.

  • Film om undervisning i hållbar utveckling

    [2020-05-29] Elever som med egna sinnen får upptäcka växter i en autentisk miljö utvecklar förståelse för biologisk mångfald och människans påverkan på miljön. Det visar Margaretha Hägglunds avhandling. Hör henne berätta om det i det här videoklippet.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

« NOVEMBER 2019 »
TIONTOFR
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2020-03-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?