Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Frågor och svar

Vem får delta i examenshögtiden?

Du måste ha ansökt om examensbevis inom något av fakultetens huvudområden, senast den 1 september 2017. Du som har examinerats i augusti behöver inte ha fått ut ditt examensbevis men du måste ha alla poäng inlagda i Ladok samt ha skickat in ansökan om examensbevis senast den 1 september.

Du måste själv ansöka om examensbevis när du har blivit klar med alla dina kurser inom programmet eller den fristående studiegången och alla poäng är inrapporterade i Ladok.

Information om examen hittar du i Studentportalen:

När får jag inbjudan?

De första inbjudningarna skickas ut efter midsommar. Då skickar vi till dem som fått examen under 2016 och fram till midsommar 2017. Andra utskicket sker till dem som ansökt före den 7 augusti och tredje utskicket till dem som ansökt om examensbevis senast den 1 spetember. Inbjudan skickas per post till din folkbokföringsadress.

Jag har inte fått inbjudan. Varför?

  • Du har inte ansökt eller fått examen före 1 spetember 2017. Om du ansöker efter detta datum får du en inbjudan till året därpå!
  • Du har flyttat utan eftersändning. Brevet kommer i retur och om du har ett vanligt namn kan det vara svårt att söka upp din adress eftersom vi inte har personnummer på inbjudan.
  • Utsökningarna görs manuellt på varje institution och det kan bli missar på grund av att man söker ut olika koder för gamla och nya huvudområden/huvudämnen, olika examenskoder etc.
  • Du har tagit ut en lärarexamen. Du som studerar till lärare har de senaste åren erbjudits en egen examenshögtid. En administrativ omorganisation pågår vid lärarutbildningen - på grund av detta ligger den gemensamma examenshögtiden för lärarstudenter, under 2017, på is.

Förskollärarprogrammet

För dig som tagit examen från Förskollärarprogrammet kommer institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande att arrangera en egen examensceremoni den 19 januari 2018 (avslutade studier VT17 och HT17). Inbjudan skickas ut i mitten av oktober 2017.

 

Hör av dig till examenshogtid@ped.gu.se om du tror att du skulle haft en inbjudan!

Hur anmäler jag mig till examenshögtiden?

Du anmäler dig här via ett webbformulär senast 27 september. Endast online-anmälningar accepteras.

Varför måste jag anmäla mig till examenshögtiden?

Vi måste veta hur många som kommer till examenshögtiden av eftersom det delas ut personliga diplom. Vi behöver också veta hur många som kommer till minglet, så att vi kan beställa rätt mängd.

Kan jag efteranmäla mig?

När anmälningsperioden är slut kan vi tyvärr inte ta emot efteranmälningar. Då får du återkomma till examenshögtiden nästa år.

Jag kan inte gå på den examenshögtid jag har fått inbjudan till men vill gärna gå på nästa. Hur gör jag?

Om du inte kan gå är du välkommen till ett annat tillfälle. Information om den kommer vid samma tid 2018.

Får jag bjuda med mig gäster till examenshögtiden?

Ja, du kan bjuda  fyra gäster, som är välkomna utan avgift.

Barnvagn

Det är ganska trångt i gångarna i Kjell Härnqvistsalen. Om du/dina gäster har med barnvagn så anmäl detta i förväg för hänvisning av sittplats. Är det många vagnar så får vagnarna stå utanför.

Funktionshinder

Om du eller någon av dina gäster har något funktionshinder så meddela det då du anmäler dig så kan vi exempelvis reservera lättillgängliga sittplatser samt i förekommande fall anpassa ceremonin på scenen.

Varför är inte examenshögtiden direkt i anslutning till terminsavslut?

Vi har valt att hålla examenshögtiden i oktober eftersom den riktar sig till de studenter som tagit ut sin examen. Det dröjer några veckor innan alla resultat har rapporterats in från de sista examinationerna i juni. Du som är student ska hinna ansöka och få ditt examensbevis. Studenter som examineras i augusti ska ha möjlighet att ansöka om examensbevis.

Kostar examenshögtiden något?

Examenshögtiden är gratis.

Finns det någon klädkod?

Vi har inte satt någon klädkod för examenshögtiden. Du behöver alltså inte ha någon högtidsdräkt eller motsvarande på dig, men ta gärna något som du känner dig fin i.

Finns det tid för fotografering inne i KH-salen?

Du och dina anhöriga kan fotografera från era platser i salen, men ni kan inte gå fram för att fotografera. Det finns möjlighet att fotografera hela gruppen ute efter ceremonin. En professionell fotograf kommer att fotografera var och en när de tar emot sina diplom av dekan, ta gruppfoto på trappan samt fotgrafera under minglet. Dessa foton kommer du att få möjlighet att ladda ner efter högtiden.

Hur kommer jag i kontakt med de som ansvarar för examenshögtiden vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten?

Du är välkommen att kontakta oss via e-post examenshogtid@ped.gu.se

Vad sker under ceremonin?

Examenshögtiden äger rum i Kjell Härnqvistsalen, Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25.

Examenshögtiden innehåller tal, diplomutdelning och musikaliska inslag och följs av mingel. Detaljerat program kommer att läggas ut på webben.

Diplom

Diplomet är endast symboliskt. Ditt officiella examensbevis får du från Sektionen för examen.

Om examen

Ansök om examen

Du måste själv ansöka om examen när du är klar med dina studier. Läs mer om examensregler, hämta blankett för ansökan om examen mm:

Om examen i Studentportalen

SE OCKSÅ:

Huvudområden inom Utbildningsvetenskapliga fakulteten

 

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2017-08-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?