Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Från A till Ö på Pedagogen

A  B  C  D  E  G  H  I  K  L  M  P  R  S  T  U  V  Ö

A

Adresser

Pedagogen
Hus A - Västra Hamngatan 25
Hus B - Läroverksgatan 15
Hus C - Läroverksgatan 5

Hus Idrottshögskolan - Skånegatan 14 B

B

Bandspelare - och mp3-spelare finns för uthyrning hos Servicecenter Pedagogen, entréplan Hus A.

Bibliotek - Pedagogiska biblioteket är en del av Göteborgs universitetsbibliotek, UB, och ligger i Hus A på entréplan.

Borttappade saker - samlas hos Servicecenter Pedagogen, entréplan Hus A.

Brandskyddsinformation - hittar du här.

C

Caféer - finns på entréplan i både Hus A och B.

Campusservice - Campusservice vid Rosenlund ger service i lokalerna vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten och finns i hus A och hus B, entréplan. E-post: service.rosenlund@gu.se

D

Datorarbetsplatser - finns i B3 338. Passerkort (GU-kort) krävs för att komma in i salen. Studentkonto krävs för att logga in på datorerna. Pedagogiska biblioteket har också ett antal datorarbetsplatser.

Datoridentitet - Alla studenter som är inlagda i Ladok får ett Studentkonto. Informationen skickas till dig per post. Student-tjänsterna når du på studentportalen http://portalen.gu.se

Datorsupport - kan du få hos Servicecenter Pedagogen. På tisdagar och torsdagar mellan klockan 11.00 och 13.00 finns det IT-tekniker på plats som svarar på frågor om exempelvis GUWLAN, Studentportalen och hur datasalarna fungerar.

Läs mer om Support för studenter i Studentportalen.

E

E-postadresser - Alla studenter vid GU som är inlagda i Ladok får ett personligt e-postkonto. Informationen skickas till dig via vanlig post. E-postadressen till anställda vid fakulteten byggs upp enligt principen fornamn.efternamn@ped.gu.

G

Grupprum - Du kan boka grupprum, datorarbetsplats eller Lässtudio. Läs mer studentportal.gu.se/e-tjanster/boka-rum/

GU-kortet - din nyckel till universitetet. Läs mer här eller kontakta Servicecenter Pedagogen.

GUL - Göteborgs universitets lärplattform. GUL är ett pedagogiskt verktyg för kommunikation och information. Du får tillgång till din kurs/programs GUL-sida via Studentkontot. Du kan också ta del av GUL:s öppna sidor. Till information om GUL i Studentportalen

H

Hållplats - Närmaste buss- och spårvagnshållplats är Grönsakstorget. Mer information

I

Informationen - har ersatts med Servicecenter Pedagogen - finns i entréplanet Hus A. Mer information

K

Kartor - översiktskartor över Pedagogen hittar du här

Kommunikationer - Fullständig och korrekt information får du hos Tidpunkten 0771-41 43 00 eller www.vasttrafik.se

Kompendier - finns att köpa hos Servicecenter Pedagogen, entréplan Hus A.

Kopieringskort - krävs till Copyprintrarna och datorerna.
Säljs hos Servicecenter Pedagogen. Biblioteket har egna kopieringskort.

Källsortering - Källsorteringsguide för Pedagogen (öppnas som pdf i nytt fönster)

L

Ladok - är universitetets datorbaserade dokumentationssystem. De personuppgifter som du uppger i en anmälan till utbildning registreras i Ladok. Här registreras också bl.a. antagning, grundläggande behörighet och studieresultat. Du kan själv hitta dina studieresultat i Ladok student när du fått ditt Studentkonto. Logga in: http://portalen.gu.se/

Likabehandling - Information om likabehandlingsarbetet inom fakulteten och universitetet hittar du på webbsidan om likabehandling.

Lokalbenämningar - De tre husen heter Hus A, Hus B och Hus C.
En sal eller ett tjänsterum kan t ex heta "A1 318". A1 står för A-huset plan 1, och 318 är numret på rummet.

M

Matställen - Det finns caféer i Hus A och B på entréplan.

Mikrovågsugnar - finns för medhavd mat dels i uppehållsrummet i Hus B, dels invid caféet i Hus A.

Miljöfrågor - Fakulteten är sedan december 2005 miljöcertifierad enligt ISO-14001. Miljöledningssystemet säkerställer att arbetet med att minska fakultetens miljöbelastning sker systematiskt. Till fakultetens webbsidor om miljö och hållbar utveckling.

Mobiltelefoner - ska stängas av under undervisningen.

P

Parkering - finns med 200 platser under Hus B, in- och utfart Sahlgrensgatan. Ett fåtal handikapplatser finns i området.

Passerkort - Se GU-kort.

R


Rökning - är ej tillåten på Pedagogen, utom på särskilt anvisade platser.

S

Schema - Ansvarig för schema är kursledaren för aktuell kurs.

Servicecenter Pedagogen - Här får du hjälp med studieintyg och studieinformation, hänvisning till studievägledning och studieadministration, GU-kortet, Studentkontot och mycket mer. För mer information, besök webbsidan för Servicecenter.

Sjukanmälan - Om du studerar med studiemedel och blir sjuk är det viktigt att du sjukanmäler dig till Försäkringskassan via www.forsakringskassan.se eller servicetelefon 020-524 524

Studentkonto - får alla studenter vid GU som är registrerade i Ladok. Servicecenter Pedagogen kan hjälpa dig med ditt Studentkonto.

Studentkåren - Utbildningsvetenskapliga sektionen vid Göta studentkår finns i Hus A, västra flygeln, entréplan.

Studentportalen - Alla GU:s studenter har tillgång till studentportalen, där du blir direkt inloggad på din egna kurs- och programanslagstavla. Du når din e-post, kan se studieresultat och registreringar, har möjlighet att göra tidsbegränsad adressändring och ändra telefonnummer. Du har även tillgång till kalender och kan söka direkt i UB:s kataloger.

Studentpräst - Barbara Moss och Lars van der Heeg är studentpräster på Pedagogen.
Du läser mer om dem här.

Studieadministration och Studievägledning

Studiehall och studiearbetsplatser - Studiehall finns i A1 2 (östra flygeln mot Grönsakstorget). Det finns också ett flertal studiearbetsplatser i Pedagogiska biblioteket och utanför undervisningslokaler i samtliga hus.

Språkhandledning - Språkhandledningen är öppen för alla studenter som vill utveckla sina färdigheter i skriftlig och muntlig framställning på akademisk nivå i svenska och engelska. Mer information hittar du i Studentportalen under Service och stöd. Språkhandledningen vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

T

Trådlöst nätverk - finns på ett antal platser i samtliga tre hus på
Pedagogen, t ex caféer och studieutrymmen och i de flesta lärosalar. Du behöver tillgång till egen dator och studentkonto för att logga in. Mer information finns på studentportal.gu.se/it/wifi/

U

Upphittade saker - finns hos Servicecenter Pedagogen, entréplan hus A.

Utrymning - Det finns tavlor uppsatta vid varje trapphus som visar utrymningsvägar och återsamlingsplats. Det är viktigt att du själv tar del av denna information.

Utskrift och kopiering (GUprint) - Du som är student använder ditt GU-kort när du vill skriva ut, kopiera eller skanna. Skrivarna på Pedagogen finns utanför datasalen i C-huset, på de öppna ytorna på plan 2 i B-huset samt i A-huset på biblioteket. Om man har frågor eller behöver hjälp som student så hänvisar vi till servicecenter Pedagogen och information i Studentportalen

V

Vaktmästeri - se Campusservice

Ö

Öppettider - Pedagogens öppettider hittar du här.

 

Servicecenter Pedagogen

Här får du hjälp med studieintyg och studieinformation, hänvisning till studievägledning och studieadministration, GU-kortet, Studentkontot etc.
Läs mer i Studentportalen

Praktisk information Pedagogen

Adresser, öppettider, kommunikationer, GU-kort mm.

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2017-01-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?