Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Minor Field Studies - MFS

(170208) MFS-programmet håller på att organiseras om och ansvaret kommer att flyttas från institutionerna till Göteborgs universitet centralt. Det innebär bland annat att ansökningar från och med i år kommer att hanteras av Internation Center.
Den exakta handläggningsordningen är inte fastslagen av UHR än och det blir sannolikt ingen ansökningsomgång under vårterminen 2017. Mer information här så snart sådan finns tillgänglig.

Du kan läsa mer om MFS på
utbyten.se

Dags att söka MFS!

(160913) Institutionen för didaktik och pedagogisk profession (IDPP) utlyser i höst ett antal MFS-stipendier om vardera 27.000 kronor.
Komplett ansökan ska skickas i ett PDF-dokument till MFS-handläggare Bengt Tedeborg senast kl 12:00 måndag 14 november.
bengt.tedeborg@ped.gu.se

 

Dags att söka MFS!

(160622) Institutionen för didaktik och pedagogisk profession (IDPP) utlyser i höst ett antal MFS-stipendier om vardera 27.000 kronor.
Komplett ansökan ska skickas i ett PDF-dokument till MFS-handläggare Bengt Tedeborg senast kl 12:00 måndag 5 september. bengt.tedeborg@ped.gu.se

 

Dags att söka MFS!

(160404) Institutionen för didaktik och pedagogisk profession (IDPP) utlyser i vår ett antal MFS-stipendier om vardera 27.000 kronor. Komplett ansökan ska skickas i ett PDF-dokument till MFS-handläggare Beniamin Knutsson senast kl 12:00 måndag 14 april. beniamin.knutsson@ped.gu.se
 

Fem studenter får MFS-stipendium

(151106) Institutionen för didaktik och pedagogisk profession har under hösten delat ut fem MFS-stipendier. Stipendierna omfattar 27.000 kronor och ska användas för att bekosta åtta veckors datainsamling för kandidat-, magister- eller masteruppsats i ett låginkomstland.

Följande studenter och projekt beviljades medel:
Marina Prellwitz: "Protecting refugee children's right to education" (Libanon)
Karin Johansson: "Studying towards diversity" (Uruguay)
Diana Arroyo: "Sex trafficking in Argentina" (Argentina)
Linn Sundén: "Injury patterns and level of severity in trauma patients at TUTH in Kathmandu, Nepal" (Nepal)
Lars Wennerström: "Innate immune responses in mouth and oro-pharynx in HPV infection and oral squamous cell carcinoma" (Indien)

 


Minor Field Studies, MFS, är ett SIDA-finansierat stipendieprogram som riktar sig till högskolestudenter på grundnivå och avancerad nivå. Programmets syfte är att ge studenter möjligheter att skaffa sig kunskap om utvecklingsländer och utvecklingsfrågor. Instrumentet för detta är ett resestipendium för en mindre fältstudie. Fältvistelsen skall omfatta minst åtta veckor och det material som samlas in skall utgöra underlag för en kandidatuppsats, magisteruppsats, masteruppsats eller ett examensarbete på någon av motsvarande nivåer.
   
Programmet administreras av Universitets- och högskolerådet och handläggs av universitets- och högskoleinstitutioner.


För mer information, kontakta:
Bengt Tedeborg
tel 031 786  2033, e-post bengt.tedeborg@ped.gu.se

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2017-02-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?