Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Internationalisering

Det övergripande målet för internationaliseringsarbetet är att stärka verksamheten som konkurrenskraftig och attraktiv, med utbildning och forskning på hög internationell nivå och med ett akademiskt program som uppmuntrar till och underlättar internationellt samarbete.

Omsatt i praktisk verksamhet omfattar arbetet att skapa förutsättningar för och genomförande av student-, lärar- och forskarutbyte.

Internationella nyheter

 • Nya internationella studenter på plats

  [2017-02-01] Vid kursstarterna i mitten av januari var 25 nya internationella studenter vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten på plats för en introduktion av sina kommande kursledare och av International Student Office Pedagogen, ISOP.

 • Studievecka gav ökad insikt om inkluderingens betydelse

  [2016-12-08] Elva blivande specialpedagoger och speciallärare deltog under en intensiv International Study Week i tyska Siegen i november. Det blev en vecka som vidgade insikten om betydelsen av inkludering och människors lika värde och också en insikt om att svenskt elevhälsoarbete står sig väl i en internationell jämförelse.

 • Från subkultur i New York till världsspridd hiphopkultur

  [2016-12-01] När hiphopforskare strålar samman på Göteborgs universitet 6-7 december under temat "Peace, Unity and complex issues in hip-hop culture" är det ett steg i att bygga upp en ny svensk forskningstradition.

 • Snabbspår för nyanlända lärare och förskollärare

  [2016-11-18] Nu på måndag, den 21 november, startar Göteborgs universitet, i samverkan med Arbetsförmedlingen, en ny utbildning för nyanlända lärare och förskollärare. Kurserna ska delvis ges på arabiska, så att deltagarna i ett tidigt skede får en djupare förståelse för hur det är att arbeta i svensk skola och förskola.

 • Internationell konferens om att mäta skolors utbildningskvalitet

  [2016-10-12] Kraven och förväntningarna ökar på möjligheterna att övervaka kvalitet och effektivitet i olika nivåer av skolsystemen. Det gäller såväl nationellt som internationellt. Den 12-13 oktober samlar en internationell konferens vid Göteborgs universitet starka forskarnamn för att bland annat skapa ett internationellt forum för att främja forskningsfältet och etablera ytterligare nätverk.

Fler nyheter

Internationalisering vid fakulteten

Ilse Hakvoort, koordinator/ handläggare
e-post

Patricia Perla, administratör
e-post


International Student Office Pedagogen, ISOP

Hos ISOP får du information och vägledning om internationella stipendier och utbytesprogram, med mera.

Läs mer om ISOP

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2012-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?