Forskningsnyheter

• Kritiskt öga på skolans digitalisering i fokus på konferens

[2017-06-16] Göteborgs universitet bjuder den 19 juni in skolledare, lärare och forskare till en kritisk diskussion om skolans digitalisering - en utveckling som kännetecknats av både en stark övertro på den digitala teknikens betydelse för lärandet och av stora vinster för inblandade IT-företag. - Det är viktigt att vi visar det verkliga kunskapsläget vad gäller IT i skola och utbildningssammanhang utan att kommersiella intressen är inblandade, säger professor Jonas Linderoth, en av de medverkande Göteborgsforskarna.

• Svårt att vara homosexuell och pappa - trots positiva förändringar

[2017-06-08] Att vara homosexuell och pappa i det svenska samhället har med tiden blivit enklare och mer accepterat, men fortfarande finns många hinder. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet.

• Skapar innovationsarena för idrott, teknik och hälsa

[2017-06-05] Göteborgs universitet får 9,2 mnkr från Europeiska regionala utvecklingsfonden för att i samarbete med Chalmers bygga upp en samverkansmiljö och innovationsarena där konkurrenskraftiga, innovativa och kommersialiserbara produkter inom idrott-teknik-hälsaområdet skapas.
    - Framför allt är det ett erkännande av att vår kunskap är intressant för tillväxten i regionen, säger Claes Annerstedt, prefekt för institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI.

• Avsiktsförklaring undertecknad med Palestinauniversitet

[2017-06-02] En avsiktsförklaring undertecknades i slutet av maj mellan Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och motsvarande fakultet vid Hebron University, Palestina.

Mer om forskning

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2016-04-15