Premiär för Forskning pågår

Nyhet: 2015-11-06

Som ett sätt att generera ytterligare samarbeten med utbildningsverksamheter, idrottsrörelse och hälsosektor arrangerades Forskning pågår på Pedagogen under höstlovsveckan.
Konferensen lockade främst lärare, skolledare och kommer att bli årligen återkommande.

Endagskonferensen, som inleddes med en keynoteföreläsning av professor Gudrun Erickson på temat "Bedömning för lärande och likvärdighet", rymde framför allt ett stort antal sessioner som berättade om pågående forskning vid fakultetens fyra institutioner.
Anette Olin är lektor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik och engagerad i Utbildningsvetenskapliga fakultetens samverkansgrupp, UFSam-gruppen, som arrangerade den externa samverkanskonferensen.

Bygga ny kunskap

Hon poängterar att mycket av forskningen vid fakulteten redan nu sker i samverkan med skolor, ungdomar och organisationer, inte minst genom aktionsforskning för att gemensamt bygga ny kunskap.
– Men vi hoppas att all den kunskap som finns vid fakulteten ska bli ännu mer synlig och tillgänglig för skolor och andra verksamheter genom att de upptäcker att man varje höst kan komma hit och ta del av den senaste forskningen som bedrivs här. Förhoppningsvis kan det också generera fler samarbeten mellan verksamheter och universitetet när möjligheten finns att få direktkontakt. Detta är ett sätt för oss att aktivt bidra till att utbildningen ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet, säger hon.

Ett utbyte

Under dagen kom många kommentarer från deltagarna om att innehållet var relevant och intressant och att de tyckte att detta var sådant som många fler borde ta del av, som kollegor, skolledare och politiker.
– Framför allt var det lärare som kom, från olika skolverksamheter, men även några skolledare samt anställda vid andra högskolor och universitet och även från Göteborgs universitet. Det blev alltså också ett utbyte inom akademin där man fick chansen att lyssna på kollegors forskningsresultat, säger Anette Olin.

För mer information:
anette.olin@ped.gu.se, tel: 031-786 2650, 0708-399155