OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

"Staten bör ge mer stöd till skolor med behov"

Nyhet: 2017-04-20

Resursfördelningen i skolan är inte tillräckligt behovsstyrd. Ett av de förslag Skolkommissionen presenterar i dag, torsdag, är en statlig delfinansiering till undervisning och elevhälsa som fördelas med hänsyn till elevernas socioekonomiska bakgrund.
– På sikt bör den statliga resursstyrningen stärkas ytterligare, skriver Jan-Eric Gustafsson, Skolkommissionens ordförande och professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik på DN Debatt.

Skolkommissionen har regeringens uppdrag att lämna förslag som leder till höjda kunskapsresultat, förbättrad kvalitet i undervisningen och ökad likvärdighet i skolan. Idag, torsdag, presenteras slutbetänkandet.

PRESSTRÄFFEN PÅ ROSENBAD WEBBSÄNDS IDAG, TORSDAG, KL 11 PÅ DENNA LÄNK

TILL DEBATTARTIKEL I DN