• Jan-Eric Gustafsson hedersdoktor i Oslo

[2017-06-20] Jan-Eric Gustafsson, seniorprofessor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, har utsetts till hedersdoktor vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten, Universitetet i Oslo.

• Kritiskt öga på skolans digitalisering i fokus på konferens

[2017-06-16] Göteborgs universitet bjuder den 19 juni in skolledare, lärare och forskare till en kritisk diskussion om skolans digitalisering - en utveckling som kännetecknats av både en stark övertro på den digitala teknikens betydelse för lärandet och av stora vinster för inblandade IT-företag. - Det är viktigt att vi visar det verkliga kunskapsläget vad gäller IT i skola och utbildningssammanhang utan att kommersiella intressen är inblandade, säger professor Jonas Linderoth, en av de medverkande Göteborgsforskarna.

• Fortsatt stark utveckling i Göteborgsregionens övningsförskoleområden

[2017-06-14] Runt 400 lokala lärarutbildare, förskolechefer, koordinatorer och VFU-kurslärare fyllde Smyrnakyrkan i mitten av juni när Förskollärarutbildningen vid Göteborgs universitet bjöd in till samverkansdag inom ramen för den femåriga nationella försöksverksamheten med övningsförskoleområden, ÖFSO.

• Sommarskola för nyanlända - Pedagogen först ut

[2017-06-13] Utbildningsvetenskapliga fakulteten var först ut att ta emot sommarskolan för nyanlända som pågår hela veckan.

• Svårt att vara homosexuell och pappa - trots positiva förändringar

[2017-06-08] Att vara homosexuell och pappa i det svenska samhället har med tiden blivit enklare och mer accepterat, men fortfarande finns många hinder. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet.

• Skapar innovationsarena för idrott, teknik och hälsa

[2017-06-05] Göteborgs universitet får 9,2 mnkr från Europeiska regionala utvecklingsfonden för att i samarbete med Chalmers bygga upp en samverkansmiljö och innovationsarena där konkurrenskraftiga, innovativa och kommersialiserbara produkter inom idrott-teknik-hälsaområdet skapas.
    - Framför allt är det ett erkännande av att vår kunskap är intressant för tillväxten i regionen, säger Claes Annerstedt, prefekt för institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI.

• Avsiktsförklaring undertecknad med Palestinauniversitet

[2017-06-02] En avsiktsförklaring undertecknades i slutet av maj mellan Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och motsvarande fakultet vid Hebron University, Palestina.

• Forskar om hälsa och hälsopromotion i relation till fysisk aktivitet och idrott

[2017-06-01] Eva-Carin Lindgren har befordrats till professor i idrottsvetenskap vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap. I sin forskning fokuserar hon hälsa och hälsopromotion i relation till främst fysisk aktivitet och idrott. Ett av många exempel är det dilemma idrottsrörelsen har att hantera, dels att fostra elitaktiva, dels att få fler barn och unga att börja idrotta samt stanna kvar så länge som möjligt.

• Undersöker matematik för de yngsta

[2017-05-31] Tre frågor till Camilla Björklund som nyligen befordrades till professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande.

• Två nya hedersdoktorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

[2017-05-30] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har utsett 2017 års hedersdoktorer. Professor Päivi Palojoki, Helsingfors universitet, och professor Nikolay Veraksa Russian State University for the Humanities, Ryssland, har båda gjort betydande insatser för fakulteten.