Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Målkonflikten kött i maten, miljöpåverkan och järnets biotillgänglighet

Seminarium

Tredje seminariet av fyra i serien "Hållbar matkonsumtion för klimat och hälsa".


  • Välkomna och inledning. Skolmåltidens betydelse för hälsan förr och nu, Agneta Sjöberg, professor institutionen för kost- och idrottsvetenskap. 

  • Järnbehov och järnbrist, Lena Hulthén, professor avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, Sahlgrenska akademin.

  • Järn och järnets biotillgänglighet i skolluncher, Agneta Sjöberg.

  • Måltidens sammansättning har betydelse för järnupptaget, Lena Hulthén.

  • Kaffe/te serveras i mingelpaus.

  • Design av växtbaserade livsmedel med god biotillgänglighet av järn (och zink), Ann-Sofie Sandberg, professor Livsmedelsvetenskap, Chalmers Tekniska Högskola.

  • Diskussion och avslutning.


 

Datum: 2017-11-13

Tid: 16:30 - 19:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Plats: Margareta Huitfeldtsalen, Pedagogen, C-huset, Läroverksgatan 5

Ytterligare information:
program.pdf

Kontaktperson: Agneta Sjöberg

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2017-04-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?