Målkonflikten kött i maten, miljöpåverkan och järnets biotillgänglighet

Seminarium

Tredje seminariet av fyra i serien "Hållbar matkonsumtion för klimat och hälsa".

• Välkomna och inledning. Skolmåltidens betydelse för hälsan förr och nu, Agneta Sjöberg, professor institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

• Järnbehov och järnbrist, Lena Hulthén, professor avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, Sahlgrenska akademin.

• Järn och järnets biotillgänglighet i skolluncher, Agneta Sjöberg.

• Måltidens sammansättning har betydelse för järnupptaget, Lena Hulthén.

• Kaffe/te serveras i mingelpaus.

• Design av växtbaserade livsmedel med god biotillgänglighet av järn (och zink), Ann-Sofie Sandberg, professor Livsmedelsvetenskap, Chalmers Tekniska Högskola.

• Diskussion och avslutning.

Datum: 2017-11-13

Kategorier: Hållbar utveckling