Med "Reading to learn" och Läslyftet som grund

Systematiskt pedagogiskt utvecklingsarbete inom Barn- och fritidsprogrammet.

Seminanariet inleds med forskaren Ingrid Henning Loeb som berättar om ett pilotprojekt för Västra Götalandsregionen om språk- och kunskaputvecklande arbetssätt i gymnasieskolans yrkesutbildningar. Då kom hon i kontakt med Tina From och Henning Setterberg, lärare inom Barn- och fritidsprogrammet, vid Burgårdens utbildningscentrum, som under en tid använt Reading to learn och Läslyftet, för att utveckla sin undervisning kollegialt och förbättra elevernas skolresutlat. Tina och Henning berättar om detta systematiska utvecklingsarbete och ger exempel.

Föreläsare: Ingrid Henning Loeb, Tina From och Henning Setterberg

Datum: 2017-04-26