• Med fokus på norm och normalitet i barns vardagsliv

[2017-01-18] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Anette Hellman, verksam vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som docent i pedagogik.

• Undersöker villkoren för hur utbildning bedrivs

[2017-01-17] Tre frågor till Eva Reimers, nyanställd professor i pedagogiskt arbete vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession.

• Mer explosiv elitfotboll kräver förändrad och individualiserad träning

[2017-01-11] Dagens elitfotboll utmärks av markant fler ruscher. I engelska Premier League handlar det om en 50-procentig ökning den senaste tioårsperioden, vilket gör att spelarna springer sig trötta och behöver återhämta sig. Det resulterar i matcher där tempot varierar mer än vad fallet var förr och detta nya spelmönster ställer krav på förändrad träning. Det visar forskning från Göteborgs universitet.

• Olika syn på vad en lärare i religionskunskap ska kunna

[2017-01-04] Arbetet som lärare i religionskunskap är komplicerat. Religionsundervisningen är mångfacetterad, inte minst mot bakgrund av alla de aspekter av religion som debatteras idag, även i media. Dessutom finns det inom lärarutbildningen olika åsikter om vad som är viktiga kunskaper för en lärare i religionskunskap, visar en avhandling vid Göteborgs universitet.

• Ledarkultur med mörk baksida

[2016-12-27] Hot, kränkningar och våld. Ledarkulturen inom elitgymnastiken har en mörk baksida. Men nu sjösätts en rad internationella forskningssamarbeten, bland annat efter en forskningskonferens som genomfördes vid Göteborgs universitet i början av november.