Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt

Nyheter

 • Forskning kan minska antalet medicinska incidenter vid långlöpning

  [2017-05-17] Världens största löpartävlingar har även en medicinsk dimension. Trots i allmänhet goda förberedelser sker medicinska incidenter, som hjärtstopp. Kan detta förebyggas och i så fall hur? Forskare, ihop med de medicinskt ansvariga för några av världens största löpartävlingar, diskuterar frågan nu på fredag, dagen före Göteborgsvarvet.

 • Nysläppt bok om skolan som brottsplats

  [2017-05-16] Skolan är den plats där ungdomar i Sverige oftast blir utsatta för våld eller utsätter andra unga för samma sak. Den nyutkomna boken "Brottsoffret i skolan. Professionellas berättelser om ungdomars utsatthet" bygger på fallstudier med fokus på grundskolepersonal. De tre författarna Johannes Lunneblad, Ylva Odenbring och Thomas Johansson presenterade boken vid ett seminarium i början av maj.

 • Stenkoll på rörelsemönster

  [2017-05-12] - Vi akademiker måste bli mer praktiska, säger idrottsdoktoranden Dan Fransson som lever som han lär och flera gånger i veckan åker till Borås för träningspass med Elfsborgs topplag. I höst leder han för andra gången landets enda universitetskurs i matchanalys.

 • Ger förskollärarstudenter bok av Pedagogenforskare

  [2017-05-11] Lärarförbundet har valt att ge sina studentmedlemmar en specialutgåva av boken "Förskollärarkompetens i förändring" när de inom kort tar sin förskollärarexamen. Boken - skriven av de tre professorerna Sonja Sheridan och Pia Williams vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande samt Anette Sandberg vid Mälardalens högskola - anses vara den bästa för att ge medlemmarna en bra start i arbetslivet.

 • Stort intresse för kvalitetsbedömning i förskolan

  [2017-05-05] Vid en konferens på Pedagogen i slutet av april presenterades resultat från kvalitetsbedömningar på deltagande förskolor inom försöksverksamheten med övningsförskoleområden, något som bedrivs inom Förskollärarprogrammet vid Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Kontaktinformation

Torsten Arpi, kommunikatör

E-post:
torsten.arpi@gu.se

Telefon:
031-7862161, 0768-581187
Fax:
031-7862242

Besöksadress:
Västra Hamngatan 25, Göteborg [karta]

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2014-08-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?