Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt

Nyheter

 • Med fokus på norm och normalitet i barns vardagsliv

  [2017-01-18] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Anette Hellman, verksam vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som docent i pedagogik.

 • Undersöker villkoren för hur utbildning bedrivs

  [2017-01-17] Tre frågor till Eva Reimers, nyanställd professor i pedagogiskt arbete vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession.

 • Mer explosiv elitfotboll kräver förändrad och individualiserad träning

  [2017-01-11] Dagens elitfotboll utmärks av markant fler ruscher. I engelska Premier League handlar det om en 50-procentig ökning den senaste tioårsperioden, vilket gör att spelarna springer sig trötta och behöver återhämta sig. Det resulterar i matcher där tempot varierar mer än vad fallet var förr och detta nya spelmönster ställer krav på förändrad träning. Det visar forskning från Göteborgs universitet.

 • Olika syn på vad en lärare i religionskunskap ska kunna

  [2017-01-04] Arbetet som lärare i religionskunskap är komplicerat. Religionsundervisningen är mångfacetterad, inte minst mot bakgrund av alla de aspekter av religion som debatteras idag, även i media. Dessutom finns det inom lärarutbildningen olika åsikter om vad som är viktiga kunskaper för en lärare i religionskunskap, visar en avhandling vid Göteborgs universitet.

 • Ledarkultur med mörk baksida

  [2016-12-27] Hot, kränkningar och våld. Ledarkulturen inom elitgymnastiken har en mörk baksida. Men nu sjösätts en rad internationella forskningssamarbeten, bland annat efter en forskningskonferens som genomfördes vid Göteborgs universitet i början av november.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Kontaktinformation

Torsten Arpi, kommunikatör

E-post:
torsten.arpi@gu.se

Telefon:
031-7862161, 0768-581187
Fax:
031-7862242

Besöksadress:
Västra Hamngatan 25, Göteborg [karta]

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2014-08-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?