Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Med fokus på lärande,
ledarskap och hälsa

Utbildningarna vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten omfattar ledarskap, pedagogik samt lärande och undervisning bland barn, ungdomar och vuxna. Vår forskning tar upp frågor om undervisningens innehåll och lärandet i skolan, men också vad den digitala tekniken innebär för vårt lärande och hur bra betygen egentligen förutsäger framtida studieframgångar. Vi arbetar även med frågor som hållbar utveckling, hälsa, skolors organisation och utbildningsplanering.

Utbildningsvetenskapliga fakulteten har från och med 1 juli 2016 programansvar för samtliga lärarutbildningar förutom ämneslärarutbildningen. Det betyder att fakulteten har ansvaret för dessa lärarutbildningsprogram, där kompletta akademiska miljöer med utbildning, forskning och samverkan genomsyrar respektive utbildning. Utöver de blivande lärarna studerar även framtidens idrottsledare, hälsovetare och kostekonomer vid fakulteten.

Nyheter

  • Barns vardagsliv starkt reglerat

    [2017-03-01] Barn i Sverige och USA upplever sin vardag som tydligt reglerad och strukturerad. Men där de amerikanska barnen anger långa skoldagar och läxor som det jobbiga i vardagen pekar de svenska barnen istället på tjat och stress i samband med de dagliga rutinerna. Det framgår av en aktuell studie vid Göteborgs universitet.

  • Medskapande genererar event om mikroplaster

    [2017-03-01] Nu samlas svenska intressenter för att diskutera hur man bäst anordnar ett event för allmänheten inom temat "Mikroplaster i hav och kläder".

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

FEBRUARI 2017 »
TIONTOFR
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Sök Stipendier och Bidrag

Stipendier och bidrag

Hitta aktuella stipendier och bidrag på våra stipendiesidor.

Välkommen som student!

Här har vi samlat praktisk information för dig som börjar studera vid fakulteten.

Disputationer

Kommande och genomförda disputationer vid fakulteten.

Ny organisation för lärarutbildningen

En ny organisation för lärarutbildningen implementeras.

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2016-10-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?